kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Biraz hanım köylüyüm
Her sabah 6 bin 500 adım atıyorum. Marul diyetiyle 12 kilo zayıfladım

İkinci adamlık koltuğuna üç ay önce oturan TBMM Başkanı ve MHP Konya Milletvekili Ömer İzgi, özel hayatını Sabah'a anlattı. Fazla kilolarından kurtulmak için "Marul diyeti" ve yürüyüş yapan İzgi, üç ayda 12 kilo verdi. Diet ve spor sayesinde üç ayda 102 kilodan 90 kiloya inen İzgi "Marul dieti müthiş. Her sabah yürüyorum ve bir saat içinde 6 bin 500 adım atıyorum" dedi.

"Biraz hanım köylüyüm. Aslında böyle tanımlamamak da gerekir. Bizim evde eşler arasında saygı ve sevgi vardır" diyen İzgi, evdeki mali işleri de demokratik bir biçimde yönetiyor. TBMM Başkanı, evdeki bütçe dengesini "Televizyonun üzerine koyduğu cüzdanı" ile yapıyor. İzgi bu ilginç uygulamayı da şöyle anlatıyor:

"Ben eve gidince cüzdanımı çıkarır ve televizyonun üzerine koyarım. Eskiden televizyon yoktu, radyonun üzerine koyardım. Sabahları çocuklar kalkıp okula, işe giderken, cüzdanımdan ihtiyaçları kadar harçlık alırlar. 30 yıldır bu uygulama sürer. Kimse ihtiyacından fazla almaz. Hanım da alışveriş ve diğer masraflar için cüzdanımdan gerektiği kadar para alır. Evin bütçesini böyle ayarladık. 30 yılda sadece bir kez aksaklık oldu. O gün cüzdanı koymayı unutmuşum. Bizim çocuk Deneme lisesine gidiyordu. Cüzdanı göremeyince (Demek ki babamın parası yok) demiş ve harçlık almadan gitmiş. O gün aç kalmış."

4 ÇOCUK BABASI
İzgi'nin kızlarından Begüm babası gibi hukukçu ve Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nde görevli. Bige ise doktor. Ege, ODTÜ'de doktora yapıyor ve TSE'de görevli. Egemen de Başkent Üniversitesini bitirdi ve Sanayi Bakanlığı'nda işe başladı. 4 çocuk babası İzgi, 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den ilk kez milletvekili seçildi. MHP Grup Başkanvekili olan İzgi, Bahçeli'nin hukuki konulardaki danışmanlığını üstlendi. MHP'nin Abdullah Öcalan konusunu görüştüğü Başkanlık Divanı'nda dosyanın hukuki olarak hükümette bekletilmesinin doğru olacağını savunan isim oldu.

CHP'Lİ Mİ?
İzgi için "CHP'lidir" diyenler de var. Ancak İzgi CHP'liliği için, "Tek parti döneminde tüm aileler zaten CHP'liydi. Benim ailemin bir kolu CHP'li oldu, bir kolu da DP'yi destekledi. Ben CHP'ye üye olmadım. MHP ile bağlarım ise CKMP döneminde 1965'lere dayanır" diyor.

Öztürkçe meraklısı olan İzgi, konferans yerine "Bağlantı", faks yerine "Belge geçer", resepsiyon yerine "ayakta toplantı", büro yerine "işyeri" kelimelerini kullanıyor. İzgi, Türkçe'nin korunması ve doğru kullanımına ilişkin iki yasa teklifi hazırladı. İzg'nin bir başka özelliği de üç aydır TBMM'de tek bir kişiyi işe almaması oldu.

Emin ÖZGÖNÜL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır