kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
İnceleme başlatıldı
Şalk hakkında inceleme başlatıldığını belirten Türk, "Bu görevlerde bulunanlar dilediklerini yapmak anlamında özgür değildir" dedi

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Beyaz Enerji Operasyonu soruşturmasını yürüten DGM Savcısı Talat Şalk'ın uluslararası kuruluşlara mektup yazarak bilgi ve belge istemesiyle ilgili olarak, "Şalk hakkında başlatılan soruşturma değil şu anda incelemedir" dedi Almanya Adalet Bakanı Herta Daeubler Gmelin'in davetlisi olarak Almanya'ya giden Türk, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"MÜDAHALE YOK"
" Bilindiği gibi anayasamızın 144. maddesine göre hakim ve cumhuriyet savcılarının yaptıkları işlemlerin kanunlara, tüzüklere, yönetmelik ve genelgelere uygun olup olmadığının denetlenmesinde Adalet Bakanlığı'nın izni ile Adalet Bakanlığı müfettişleri yetkilidir. Bu çerçevede başlatılmış bir inceleme söz konusu. Anılan uluslararası kuruluşlarla ilgili yazışmalar Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı kanalıyla yapılması gerekirdi. Bu açıdan bir inceleme ve gerektiğinde bir soruşturma başlatılmıştır. Ancak soruşturmanın esasıyla ilgili olarak hiçbir müdahale söz konusu değildir. Bu soruşturma, Türkiye'de yolsuzluklarla mücadelenin önemli bir parçasıdır. Ama bütün işlemlerin kurallara uygun olarak yürütülmesi gerekir. Ayrıca bu çeşit görevlerde bulunan insanlar da dilediklerini yapmak anlamında özgür değildirler. Herkes görevini kanunların çizdiği çerçeve içinde yürütmekle hükümlüdür."

EMPERYALİZMİN OYUNU
Adalet Bakanı Türk, Fransız Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım yasasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "Bizim dünyaya gerçekleri anlatmamız gerekir. Bugüne kadar sadece savunma konumunda kaldık. Olayların nasıl başlatıldığını ve Ermeniler'in hangi zulümleri yaptığını, nasıl bir soykırım uyguladıklarını, emperyalizmin daha önce barış içinde yaşayan insanları nasıl birbirine düşürdüğünü dünyayı anlatmalıyız."

Gökhan ARTAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır