kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
'Beyaz'da hız kesilmiyor
DGM Savcısı Şalk'ın talimatıyla 3 bürokrat daha gözaltına alındı. Tutuklanması istenen müsteşar yardımcısı yine serbest bırakıldı

Uluslararası kuruluşlardan Beyaz Enerji Operasyonu'yla ilgili bilgi ve belge istemesinden sonra bir anda hükümetin eleştiri oklarına hedef olan Ankara DGM Savcısı Talat Şalk, soruşturmaya hız kesmeden devam ediyor. Şalk'ın talimatıyla dün 3 bürokrat daha gözaltına alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Değişik Enerjiler Dairesi eski Başkanı Hüseyin Çoğalan jandarma ekiplerince Antalya'da gözaltına alındı ve Ankara'ya götürüldü. Daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Mendilcioğlu ile Enerji İşleri Genel Müdür Vekili Osman İlhan da dün jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yapılan bilirkişi incelemesinde İlhan ve Mendilcioğlu hakkında yeni bilgi ve belgelere ulaşıldığı öğrenildi.

İKİNCİ KEZ SERBEST
DGM'ye götürülen İlhan bugün ifadesi alınmak üzere serbest bırakılırken, Şalk tarafından sorgulanan Mendilcioğlu, tutuklanması istemiyle Nöbetçi DGM'ye sevk edildi. Mendilcioğlu çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı. Savcı Talat Şalk, karara itiraz edeceğini belirtti.

Gözaltında olan eski Enerji Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Gürsoy'un sorgusu ise devam ediyor.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Erhan Öğüt, Beyaz Enerji Operasyonu'nun, Kanada basınının da ilgisini çektiğini söyledi. Öğüt, "Kanada'nın nükleer santral yapım şirketi olan AECL, zaman zaman Kanada basınında eleştiriler alan bir kuruluştur. O nedenle, acaba bu kuruluş gerçekten bir rüşvet verdi mi diye, Kanada basınının ilgisini o açıdan çekti" dedi.

Kanada basınına demeç veren Öğüt, "50 milyon dolar gibi bir rüşveti kimse kimseye vermez, sokağa atmaz. Çünkü bu nükleer santral konusunun 15-20 seneye kadar uzanan bir geçmişi var" diye konuştu.

BEYAZ ENERJİ'NİN ALBAYI İNGİLTERE'DE
Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Yusuf Soybaş ile Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Albay Aziz Ergen, önceki akşam İngiltere'ye gitti. Korgeneral Soybaş ve Beyaz Enerji Operasyonu'nu yürüten Albay Ergen'in İngiltere'de bulunacakları sırada, uyuşturucu ile ilgili bir seminere katılacakları ve iki ülke jandarması arasında ilişkileri geliştirme yönünde faaliyetlerde bulunacakları kaydedildi. Jandarma yetkilileri, Londra seyahatinin "Beyaz Enerji Operasyonu" ile ilgisi olmadığını söylediler.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır