kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çarli tiyatrocu oldu
Televizyondan tanıdığımız sevimli şempaze Çarli, Cheetos'un sporsorluğunda sahnelenen "Çarli-Büyük Mo Efsanesi" adlı tiyatro oyununda rol alıyor

Türkiye'de belkide dünyada ilk defa bir maymun tiyatro oyununda baştan sonra yer alıyor. Televizyon ekranlarında da başarısını kanıtlayan Çarli, "Çarli-Büyük Mo Efsanesi"yle başta İstanbul olmak üzere Türkiye çapında çocuklarla buluşacak. Amerika'dan özel olarak getirilen sevimli maymun Çarli'nin sahnede canlı performans sergilemesi ilk kez iki yıl önce Yalçın Menteş'in "Yüz ünlü Yüz" oyununda denenmişti. Çarli'nin konuk oyuncu olarak katıldığı stand-up show çocuk oyuncuların yoğun ilgisini gürdü. Bunun üzerine tasarlanan "Çarli-Büyük Mo Efsanesi" projesi prensip olarak çocuk izleyci hedeflese de her yaştan izleyiciye hitap edecek şekilde kurgulandı.

"Çarli-Büyük Mo Efsanesi", Sirus Gezegeni'nin iyi kalpli prensesi İleyna'ya evrenin en kötüsü Togar tarafından evlenme teklif edilmesiyle başlar. Togar Sirus dışında tüm gezegenlere hakimdir, amacı Sirus'u da ele geçirerek evrenin her yerine kötülüğünü yaymaktır. Prensesin red cevabı üzerine Sirus'u güneşsiz bırakarak İleyna'yı ikna etmek isteyen Togar her türlü kötülüğü yapabilecek güçtedir. Gezegenlerini tekrar güneşe kavuşturmak için efsanevi kahraman Çarli Mo Togar'la mücadeleye girer. Enerji kumandasını ele geçirmek için mücadele veren Çarli Mo'nun hikâyesini anlatan tiyatro oyunu çocukların yoğun ilgisini görüyor.

İLÜZYONLARLA DOLU
Oyunun bir özelliği de çarpıcı ilüzyon numarlarının bağımsız bir gösteri olarak sunulması yerine oyunun akışı içerisinde başrol oyuncuları tarafından sunulması. Türkiye'de başarılı çalışmalar yapan ilüzyonist Kubilay Tunçer'in danışmanlığında özel olarak eğitilen oyuncu, oyunun çeşitli yerlerinde birbirinden ilginç ilüzyon numaraları kullanarak içine düştükleri zor durumdan kurtulmaya ve gezegeni kötü Togar'dan kurtarmaya çalışıyor.

Ayrıca "Çarli-Büyük Mo Efsanesi"nde Türk tiyatro izleyicisi ilk kez sahnelerimizde Bulgaristan Sofya Üniversitesi Tiyatro Akademisi Maske Tiyatrosu'nu izleyecek.

Ekip bedenlerini kullanarak yarattıkları ilginç figürlerle oyun içerisinde kahramanlarımızın gittiği gezegenlerdeki çeşitli yaratıkları, nehir ağaç ve üç başlı canavar gibi çeşitli obje ve canlıları oynayarak görsel bir şölen sunuyorlar.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır