kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İstediğiniz gibi açın
Kadınlar dekolteyi, erkekler ise kendi kadınının değil başka kadınların dekolte giymesini seviyor. Tüm bu çelişkilere rağmen bu yaz dekoltenin altın yılı olacağa benziyor

Moda dünyasının devleri birer ikişer yaptıkları defilelerle 2001 İlkbahar-Yaz modasını açıkladılar. Yani kutu açıldı. Kutudan ilk olarak çiçek desenleriyle bezeli bir moda çıktı. Sonra agresif ve karman çorman bir modayla karşılaştık. Modacılar mankenlerin bellerine kurşundan kemerler taktılar. Yetmedi, geçtiğimiz hafta erkeklere ipek kombinezon ve jartiyer giydirdiler. Son olarak dekoltelerle karşımıza çıktılar. Ama ne dekolte! Hani derler ya "her yer meydanda", işte aynen öyle...

Dekolteyi kadınlar ve bir de erkek modacılar çok seviyor. Modacı olmayan erkekler ise dekolteyi kendi kadınının değil, başka kadınların üzerinde görmeyi tercih ediyor.

Eğer siz 'başka kadın'sanız yani erkeğinizle aranızdaki dekolte sorununu çözdüyseniz ya da bekârsanız, yani içinizden geldiği gibi giyinme özgürlüğünü elinde bulunduranlardansanız, bu yılın dekoltelerini giyebilirsiniz. Ancak giymeden önce dekolte bakımı yapmanızı öneririz. Nasıl mı?

GÖĞÜS DEKOLTESİ İÇİN
Ne yazık ki en çok ihmal ettiğimiz, en önemli ve güzel görünümlü organımız göğüslerimiz, günlerin ağırlığını hep üzerlerinde taşır. Bizse yüzümüze, hatta vücudumuza gösterdiğimiz ilgiyi onlardan hep esirgeriz.Oysa ki göğüslerimiz için sıkıştırıcı kremler kullanmamız, onlara masaj yapmamız, güzel göğüslere ve tabii ki güzel bir göğüs dekoltesine sahip olmak için son derece önemli. Bu sayede onların yer çekimi kanunlarına yenilmesini önleyebiliriz. Sonra spor şart. Göğüs kaslarımızı hareket ettirirsek belki onları yeniden kazanabiliriz. Ama ilk kural nemlendirmek. Her banyodan sonra mutlaka göğüs bölgesine de nemlendirici sürülmesi gerekiyor.

Diyelim ki göğüsleriniz "taş" gibi... O halde daha da güzel görünmeniz için birkaç küçük öneri: Dekolte bir bluz giymeden önce vücudunuza nemlendirici sürün. Nemlendiricinin üzerine ise çok ince pırıltılı pudralı jelleri uygulamayı deneyin. Sonuç harika olacaktır.

VE SIRT...
Bu yıl içimizden geldiği gibi kullanacağımız bir başka dekolte de sırt dekoltesi... İncecik askılarla taa kalçanın üstünden tutturulan elbiseler, sırtı tamaman açıkta bırakan bluzlar son derece revaçta. Sırt dekoltesi ile hem güzel hem de etkileyici bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, her şeyden önce dik durmanız gerekiyor. Hem sırtınızı ortaya çırakıp hem de kavruk durmak olmaz. Dik, kendinden emin, göğüsleri dışarı çıkartan bir duruş benimsemelisiniz. Bu sadece dekoltenin güzel durması için değil, sağlığınız açısından da son derece önemli. Omuzda ve kuyruk sokumundaki dövmeler de sırt dekoltesi ile çok çekici duruyor. Ancak dövmeniz yoksa geçici dövme yaptırabilir ya da yapışkanlı (tercihen taşlı) olanlardan kullanabilirsiniz. Sırt bakımını da ihmal etmemeniz gerekiyor. Düzenli aralıklarla sırtınıza peeling ya da kese yapmalı, sırtınız için mutlaka nemlendirici kullanmalısınız.

SİBEL ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır