kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Bana kanını söyle sana mönünü vereyim!
Bugüne kadar yiyecek gruplamasından kalori sayımına, düşük yağ oranından sebzeyle beslenmeye kadar bir çok değişik diyet önerdi beslenme uzmanları.

Son birkaç yıldır ise tüm bu yollardan daha etkili olduğu belirtilen "Kan grubuna göre beslenme sistemi" öneriliyor. Kan grubu diyetinin yalnızca formu korumakla kalmadığı, kanser ve kalp hastalıkları riskini azalttığı, yaşlanmayı önlediğibelirtiliyor. İşte Amerikalı fizikçi Dr Peter J. D'adamo'nun kan gruplarına göre beslenme programı:

0 Grubu Ğ Etoburlar: Size en yararlı yiyecekler et, balık, meyve ve sebzeler... Tahıl, fasulye ve süt ürünlerinden ise uzak durmanız gerek. Bu kan grubundaki insanların genellikle sağlam bir bağışıklık ve sindirim sistemine sahip olmalarının nedeni etin ilk yiyecek maddesi olması. Turşu, sirke, ketçap, mayonez ve biber ise, 0 grubundakiler tarafından zor sindiriliyor.

A Grubu- Vejeteryanlar: Bu gruptakiler için vejeteryan diyeti uygun. Vücudun ihtiyaç duyduğu proteini bitki, tahıl ve balıktan alabilirler. Turşu, ketçap, domates ve sirke onlara göre degil.

B Grubu - Değişken Diyet: Tavuk dışında et ve süt ürünleri, bu kan grubundaki insanlar için yararlı.Diğer kan grupların aksine, bu gruptaki insanlar süt ürünlerini gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Tahıl ve fasulyeden uzak durmaları gerek.

AB Grubu Ğ Birleştirilmiş Diyet: A ve B gruplarının yediği her şeyi yiyebilirler. Yüksek mide kanseri riskine karşı turşu ve sirkeden uzak durmaları gerekiyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır