kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Depremde büyük mucize
Hindistan'da 50 yaşındaki bir kadın ile erkek kardeşi 10 gün sonra enkaz altından kurtarıldı

Bir deprem mucizesi daha... Hindistan'ın batı eyaleti Gucarat'ta meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından Bhuj kentinde arama-kurtarma faaliyetini yürüten askerler, 10 gün sonra enkaz altından iki kardeşi kurtardı. Beton yığınlarının altında bir kutudan kraker yiyip su içerek tam 10 gün hayatta kalmayı başaran 50 yaşlarındaki kadınla erkek kardeşi mucize eseri gün ışığına çıkarıldı. 20 asker, enkaz altından gelen tiz seslere kulak verdiler, sesin geldiği yöne doğru aletlerle kazı çalışmalarına başladılar.

ŞOKTAN ÇIKAMADILAR
Sonunda sağ olarak iki kişiyi kurtardılar. Sınır Güvenlik Kuvvetleri Başmüfettişi Bakşi Singh, kardeşlerin şok yüzünden kendilerini bile tanıtamadıklarını belirtti. Gucarat İçişleri Bakanı Haren Pandya, ölü sayısının 17 bini geçtiğini, 30 bini bulabileceğini, yaralı sayısının ise 66 bin 758 olduğunu söyledi. Eyaletin 45 milyon nüfusunun 24 milyonu, son 50 yıl içindeki en büyük depreminden zarar gördü.

HAYVANLAR TELEF
Şans eseri altyapısı büyük ölçüde korunabilen Gucarat'ta depremin vurduğu bölgelerin yüzde 80'ine elektrik verilebildi. Yiyecek ve giyecek sıkıntısı ise sürüyor. Bu arada deprem yüzünden deniz ve kaynak suları birbirine karıştı, çok sayıda hayvan öldü. Gucarat Sulama Bakanı M.S. Patel, depremin çok sarstığı yerlerden Bhuj ve Baçau'da, tuzlu su akımının tersine tatlı suyun bazı kuyulardan anormal çıkış gösterdiğini, birçok yerde yerden tatlı su sızdığına dikkat çekti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır