kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Bombacı teröristlere ceza yağacak
Kenya ve Tanzanya'daki ABD büyükelçiliklerini bombalayan 4 teröristten ikisine idam, ikisine müebbet verilmesi bekleniyor

Amerika'nın Kenya ve Tanzanya'daki büyükelçiliklerinin bombalanmasından sorumlu tutulan 4 kişinin yargılanmasına dün olağanüstü güvenlik önlemleri arasında başlandı. Suudi terörist Usame Bin Ladin'e bağlı olduğu iddia edilen MuhammedfElfOwhali, HalfanfHamisfMuhammed, VadıkfElfHage ve MuhammedfUdeh, New York'taki Federal Güvenlik Mahkemesi'ne çıkarıldı. Sanıklardan ikisinin idam, diğer ikisinin de ömür boyu hapis cevazı alması bekleniyor. Amerikan hükümeti saldırılardan sorumlu tuttukları ve kellesine 5 milyon dolar ödül koydukları Ladin'in, adamlarının mahkemeye çıkarılmasına misilleme olarak saldırı düzenlemesinden çekiniyor. Bu nedenle New York güvenlik güçleri alarma geçirilerek olağanüstü önlemler alındı. Ölenlerin yakınlarının da katılacağı mahkeme, üst düzey korumaya alındı. Yüzlerce asker 1 yıl sürmesi beklenen duruşma boyunca görevli. 1998'de Kenya'nın başkenti Nairobi ve Tanzanya'nın başkenti Daresselam'daki saldırılarda 12'si Amerikalı toplam 224 kişi öldü.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
4 teröristin yargılandığı New York Federal Güvenlik Mahkemesi'nin önü güvenlik görevlilerinden geçilmiyor. Bu davaya özel olarak mahkeme binasının içerisinde bir güvenlik merkezi kuruldu. Mahkemenin bulunduğu sokağa hidrolik sistemle çalışan dünyanın en büyük 2 bariyeri yerleştirildi. gerektiğinde 1 saniye içerisinde devreye sokulabilen bu özel bariyerler 140 km. hızla giden 15 ton ağırlığında bir kamyonu durduracak kapasitede. Aynı bariyerler Savunma ve Dışişleri Bakanlığı'nı koruyor. Gece görüş sistemli gizli güvenlik kameraları 24 saat boyunca çevredeki şüpheli kişileri tespit edecek. Ayrıca binanın dört bir yanına kurşun geçirmez nöbetçi kulübeleri dikildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır