kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Önce tatlınızı bitirin
Yer Meclİs Başkanlık konutu. Şıhanlıoğlu'nun ölümüne yolaçan olayların olduğu gece. Meclis Başkanı İzgi ve Ecevit ekran başında

"Efendİm tatlınızı bitirin, gerginlik çıkarsa Meclis'e geçeriz" diyen İzgi'ye Ecevit'in yanıtı net: "Gidip gerginleşen ortamı yatıştırsak iyi olur."

Televİzyondan izlediği görüntülere çok üzülen Rahşan Ecevit Oran Sitesi'ne dönerken TBMM Başkanı'nın eşi Aysel İzgi dua ediyordu

Meclis'te DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi sonucu ölümüne yolaçan olayların olduğu gece, kavganın patlak verdiği anı Meclis Başkanı Ömer İzgi'nin evinde televizyondan izleyen Başbakan Bülent Ecevit ile İzgi arasında ilginç diyaloglar geçti.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, ANAP Grup Başkanvekillerini arayarak, İçtüzük görüşmelerinin hangi süreçte olduğu hakkında bilgi aldı. ANAP Grup Başkanvekili İbrahim Yaşar Dedelek, Yılmaz'a "Ortam gergin, DYP'liler görüştürmemekte kararlı olduklarını söylüyorlar. Kötü olaylar yaşanabilir" bilgisini verdi. Bunun üzerine Yılmaz, "Yetki sizde, gerekeni yaparsınız. Uzlaşma sağlamaya çalışın" dedi.

ORTAKLAR TELEFONDA
Bir süre Parti Okulu'nda çalışma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, MHP Grup Başkanvekillerini aradı. Bahçeli, "Muhalefetin tahriklerine karışılmaması için gereken tedbiri alırsanız iyi olur" uyarısında bulundu. Bahçeli, daha sonra Meclis'e gelmek yerine erken saatlerinde evine geçerek görüşmeleri televizyondan izledi.

Başbakan Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit ise, akşam yemeği için Ömer İzgi ve eşi Aysel İzgi'nin davetlisi olarak Meclis Başkanlık Konutu'ndaydı. Yemekler yenilirken, bir yandan da Meclis'teki görüşmeleri televizyondan izlendi. İlk kavganın çıkıp Meclis'in ara vermesinden sonra yemekte daha tatlıya geçilmeden Başbakan Ecevit, İzgi'ye dönerek, "Meclis'e geçsem iyi olur. Muhalefet görüşmeyi engellemek istiyor" dedi.

İzgi ise Ecevit'e, "Daha tatlınızı yemediniz. Bir şey olursa birlikte gideriz" dedi. Ecevit ise, "Meclis'te tartışma ortamı var. Gidip ortamı yatıştırmak iyi olur" diye gitmekte direnince tatlı servis edilmeden birlikte Meclis'e geçtiler.

'MUHALEFET TAHRİK EDİYOR'
Başbakan Ecevit, kuliste DSP'li milletvekili ve grup başkanvekilleriyle biraraya geldi. Ecevit, "Muhalefet tahrik ediyor ama görüşmeye önlem alarak devam edelim. İdare amirleri gerekli önlemleri alsın" dedi. Bunun üzerine başlayan görüşmeler sırasında idare amirleri komisyonun yakınında durarak, tartışmayı önlemeye çalıştı.

Meclis Başkanı Ömer İzgi de son görüşmeye geçilmesinden önce tüm partilerin grup başkanvekillerini topladı. İzgi, gerekli uzlaşmanın sağlanması ve yumuşamanın sağlanmasını istedi. Ancak, DSP ve MHP tarafı, değişiklik olmadan aynen geçirilmesinde ısrarcı oldu. Muhalefet partileri de görüşmeye yanaşmadı.

Genel Kurul'da ikinci kez gerginlik çıkmasının ardından iktidar partilerinin grup başkanvekilleri biraraya geldi. Toplantıda, muhalefetin önergelerini kabul etme kararı alınmasına karşın, çıkan olay Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi geçirmesine kadar uzandı.

EŞLER EKRAN BAŞINDA
DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan Meclis'teki kavga görüntülerini DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit ile TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin eşi Aysel İzgi televizyondan birlikte izlediler. Daha sonra Rahşan Ecevit'in Oran sitesindeki evine döndüğü, Aysel İzgi'nin de, Şıhanlıoğlu için dua ettiği öğrenildi.

ILICAK'IN FİSKESİ!
Olaylı gecede, Meclis'te gözlerden kaçan bir kavga daha yaşandı. Erkek vekiller birbirlerini yumruklarken, FP'li Nazlı Ilıcak, hemcinsi DSP'li Güler Aslan'ın kendisine omuz attığını, karşılığında ona bir fiske patlattığını köşesinde yazdı.

Ilıcak, "Pek kürsüye çıkıp konuşmadığı, siyasi faaliyet içinde de olmadığı için ne işe yaradığının farkında değilim" dediği Aslan'ın asıl işinin Ecevit'in "bodyguardlığı" olduğunu ima etti:

"Anladım ki, Aslan, Ecevit'in talimatına uymayanlara kaba kuvvetle karşılık vermek için görevlendirilmiş."

Ilıcak, kavgayı şöyle anlattı:
"Bir ara arkamdan birisinin bana omuz attığını hissettim. Kast mı kaza mı anlamak için döndüm. Güler Aslan, yanındaki DSP'li milletvekiline 'oh ne iyi yaptım' diye övünüyor. İri yapılı da bir hanımcağız. Nezaket sınırını aşma tehlikesi olmasa 'deniz anası gibi kadın' diyeceğim. Pek deniz kızına benzemiyor da!!! Kaza değil de kasıt olduğunu görünce, Güler Aslan'ın suratına bir yumruk değil ama, edepli davranmasını ikaz sadedinde, bir fiske vurdum."

Nevin BİLGİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır