kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Borsa gün sonu
Borsa haftanın son işlem gününü yüzde 0,86'lık düşüşle tamamladı. Bileşik Endeks 91.57 puanlık düşüşle, 10.547 puana geriledi. Gün içerisinde 10.381 Ğ 10.898 puan aralığında hareket eden endeksin dolar bazındaki fiyatı 1.56 cent seviyesinde bulunuyor.
Serbest döviz piyasasında oluşan rakamlarsa şöyle:
İstanbul
Serbest Piyasa Alış Satış
ABD Doları 672,400 674,400
Alman Markı 322,800 324,600
İngiliz Sterlini 992,000 1,000,000
Ankara
Serbest Piyasa Alış Satış
ABD Doları 674,500 678,500
Alman Markı 323,000 325,200
İngiliz Sterlini 990,000 1,002,000

Savcı dava açtı
Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk, DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu`nun ölümüyle ilgili olarak, MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu ile MHP Osmaniye Milletvekili Mehmet Kundakçı hakkında 3 yıl 4`er aydan 5`er yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açtı. Tekelioğlu ve Kundakçı'nın yargılanmalarına Nöbetçi Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlandı. Mahkeme salonuna basın mensupları alınmadı.

The Economist Ermeni Tasarısı'nı değerlendirdi
İngiltere`de yayınlanan haftalık siyaset ve ekonomi dergisi The Economist, Fransa parlamentosunun çıkardığı sözde Ermeni soykırımına ilişkin yasanın, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkileyeceği yorumunda bulundu.
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirec`ın yasayı imzalamasıyla ``durumun daha da vahim bir hal aldığını`` belirten dergi, Türkiye`nin, ``imzanın mürekkebi bile kurumadan`` bazı askeri anlaşmaların iptali başta olmak üzere Fransa`ya karşı bir dizi önlem aldığını anımsattı. ``Kimsenin bu tepkinin şiddetini sürpriz olarak görmemesi gerektiğini`` yazan The Economist, Fransız parlamentosu kararının bütün Ermenileri memnun ettiğini söylemenin mümkün olmadığını belirtti ve İstanbul`da yayınlanan Agos gazetesi editörü Hırant Dink`in, ``Olanlar yine tabu olarak kalmaya devam ediyor. Yaşananlara soykırım adını vermekse hiçbir faydalı sonuç getirmiyor`` şeklindeki sözlerini aktardı.

Burdur'da deprem
Burdur`da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 11.51'de meydana gelen depremin merkez üssünü Burdur olarak açıkladı. Sarsıntı, Afyon ve Isparta`da da hissedildi.

Borsa birinci seans
Bileşik Endeks, dünkü kapanışının 19.26 puan altına düşerek, birinci seansı, 10.618.97 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin ortalama değer kaybı yüzde 0.18 olarak gerçekleşti. Günün ilk seansında işlem gören 297 hissenin 131'i değer kazandı. 65 hisse değer kaybederken, 101 hissede bir değişiklik olmadı. 109 trilyon 84 milyar liralık işlem hacminin gerçekleştiği seansta, Yapı Kredi Bankası, Koç Holding, Sabancı Holding, Akbank ve Garanti Bankası en yoğun işlem gören hisseler oldu.

Türkiye Kupası kuraları çekildi
Futbolda Türkiye Kupası yarı final maçlarının kuraları, İstanbul`da çekildi.
Futbol Federasyonu`nun Beylerbeyi Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi`nde gerçekleştirilen kura çekimine, Futbol Federasyonu yetkililerinin yanı sıra, çeyrek finalde rakiplerini eleyerek yarı finale yükselen Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği kulüplerinin temsilcileri katıldı. Kura çekimi sonrasında yarı finalde eşleşmeler şöyle oldu:
Fenerbahçe-Galatasaray
Beşiktaş-Gençlerbirliği
Türkiye Kupası yarı final maçları, 7 ve 8 Şubat`ta, ev sahibi takımın sahasında tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak ve finale yükselecek takımlar belli olacak.

Milletvekilleri ifade verdi
Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk, DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu`nun ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında MHP Osmaniye Milletvekili Mehmet Kundakçı ile MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu`nun ifadelerini aldı. Yaklaşık 1'er saat süreyle savcıya ifade veren milletvekillerinin yanında çok sayıda milletvekili ve MHP'li adliyeye de geldi.

Japonya'da hafif şiddette deprem
Japonya`da, Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Meteoroloji Ajansı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 08.10`da meydana gelen depremin merkez üssünün, Kanagawa eyaletinin batı kısmında, yerin 10 kilometre altında olduğu belirtildi. Depremde herhangi bir hasar bildirilmediği açıklandı.

Dow Jones yükseldi
New York borsasında Dow Jones ve Nasdaq endeksleri yükseldi.
Borsanın temel göstergesi Dow Jones, 96.27 puan yükselerek günü 10,983.63 puandan kapattı. Teknoloji şirketlerine ait hisselerin izlendiği Nasdaq da 10.07 puan yükselerek 2,782.80 puandan kapandı.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır