kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Fisunoğlu'na soruşturma
DGM, Sümerbank'tan verilen usulsüz kredilerle ilgili emekli orgeneralin ifadesini alacak

İstanbul DGM, Sümerbank'tan verilen usulsüz kredilerle ilgili olarak bankanın eski yönetim Kurulu üyesi Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Muhittin Fisunoğlu hakkında ek soruşturma başlattı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Fisunoğlu ile bankadan usulsüz kredi aldığı iddia edilen Ali Engin Karabağ ve Mehmet Osman Atabay hakkında suç duyurusunda bulundu. Sümerbank soruşturmasını tamamlayarak dava açan İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı bu suç duyurusu üzerine Fisunoğlu hakkında ek soruşturma başlattı. Bankadan verilen kredilerde yönetim kurulu üyesi olarak imzası bulunan Fisunoğlu'na ifadesinin alınması amacıyla davetiye çıkarılacak.

TAHRİFATI BİLEMEZDİM
Öte yandan hakkında ek soruşturma başlatılan emekli orgeneral Muhittin Fisunoğlu suç duyurusunun kendisine henüz iletilmediğini söyledi. Ceviz Kabuğu programı yapımcısı Hulki Cevizoğlu'na açıklamalarda bulunan Fisunoğlu "45 yıllık askeri hayatımda gayrinizami hiçbir davranışım olmamıştır. Bankacılıkta da olmadı. Ama bana gelen rakamlarda tahrifat varsa bilemezdim" dedi.

Fisunoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bankada politik-militer değerlendirmeler yapıyordum. Yoksa faizler yüzde 40'mı, 45 mi olacak, kimlere kredi verilecek bilemezdim. Kredileri ilgili müdür onaylardı."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır