kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
B planı gerekiyor
Yüksel Yalova, Telekom satışının olmaması halinde uygulanacak alternatif bir plan oluşturulması gerektiğini söyledi

Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Türk Telekom'un satışının ekonomik programın kader konusu haline geldiğini belirtti ve "Telekom özelleştirmesi sadece Yüksel'in meselesi değil. Türkiye'nin meselesi" dedi.

Telekom ihale sürecinin devam ettiğini, ihalenin geleceğinin Hükümet'in tavrına bağlı olduğunu belirten Yalova, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Telekom işinin başarısı dış piyasa koşulları kadar hatta ondan daha fazla Türkiye'nin tavrına bağlı. Bu konu, gerek ekonomik programın gerekse Türkiye'nin kaderine tayin edecek önem kazandı. Bu konuda tavrımızın net olması lazım. Örneğin. 'Ben Telekom'u satmayacağım' diyebilirsiniz. Ben sonuna kadar karşı çıkarım ama bu bir karardır. Bu nedenle niyet kadar icraat da ön planda. Asla olmasını istemiyoruz ama Telekom bu aşamada yeterli talebi görmezse ne yapacağımızı belirlemek ve açıklamak zorundayız. 'Telekom olmazsa şunu yapacağız' diyebilmeliyiz. Ben, diğer işlerimin yanında özel olarak bu alternatif üzerinde çalışıyorum."

Randevu almamıştık
ÖİB, Türk Telekom ve THY ihaleleriyle ilgili olarak dün bir açıklama yaptı. Telekom için bugüne kadar 10 yatırımcı grubun itimat taahhütnamesi imzaladığı, 5 yatırımcının şartname aldığını bildirdi. Son teklif verme süresi 28 Şubat olan THY ihalesinde de bugüne kadar 9 yatırımcıya taahhütname verildiği, bunlardan 4'ünün ihale şartnamesi aldığını açıklandı.

Londra'da yapılacak görüşmenin iptal edildiği yolundaki haberler doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, "British Telekom ile zaten bir randevu yoktu, dolayısıyla bir iptal de sözkonusu değildir" denildi.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır