kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Kupa Emre amade
Duble yapan Emre'nin, nizami bir golü geçersiz sayıldı. Cimbom'un öteki golleri Nikolovski (k.k.) ve Ümit'ten. Hami'nin füzesi Trabzon'a teselli oldu

Son iki yılın lig ve kupa şampiyonu Galatasaray, Trabzon deplasmanından kupada yarı finalist olarak döndü. Karadeniz'in tipik özelliği fırtına gibi başladı maç. İlk 7 dakikada Galatasaray adına kaçan 2 net pozisyon ve karşılıklı birer gol vardı. 1 ve 3. dakikalarda iki müsait pozisyonu harcayan Okan, 5. dakikada Galatasaray'ın "Halı saha" golünün hazırlayıcısı oldu. Atağı başlatan Emre, tribünlerin "Katil" çığlıkları altında ölü noktada topu boş kaleye bıraktı: 0-1.

Galatasaraylı futbolcular golün sevincini yaşadı. Trabzonspor santrayı yaptı. Oktay topu indirdi. Hami muhteşem vurdu. Top doksandan ağlarla kucaklaştı: 1-1. Fırtına gibi ilk 10 dakikadan sonra tempo düştü. Durgun oyun 29. dakikada Emre'nin sayılmayan golüyle gerginleşti. Suat'ın pasında Erman ofsaytı bozmasına karşın, Serdar Tatlı, yardımcısı Münir Takpak'ın bayrağına uydu. G.Saraylı futbolcuların uzun zamandan beri görmediğimiz gibi kolları havaya kalktı; hakem Tatlı ile acı diyaloglar yaşandı.

37'de Emre, Nesim'den kaptığı topa Platini usülü "Ölü yaprak" vuruşu yaptı. Süzüle süzüle giden top direği yalayarak dışarı çıktı.

Taffarel ders verdi
41'de Galatasaray kaleciler için "Top oyuna nasıl sokulmalı" dersi olacak bir gol attı. Trabzon korner kullandı. Taffarel bloke etti. Eliyle oyunu başlatmadan önce depar atan Hasan'ın iyice hızlanıp boş alana gitmesini bekledi. Topla kendi sahasının son metrelerinde buluşan Hasan, sol çizgide önüne gelen Güngör'ü geçip nefis ortaladı. Ligin ilk yarısında 1-1 biten maçta Hasan'ın yanında olmayan şans bu kez Nikolovski'ye uzaktaydı. Makedon futbolcu Jardelvari bir vuruşla topu kendi ağlarına yolladı: 1-2.

Galatasaray ikinci yarıya da hızlı girdi. İlk yarıdaki gibi Hasan'ın bulunduğu sol kanattan net şanslar yakalayan sarı-kırmızılılar, son vuruşlar veya son paslarda hata yapınca farkı bir süre açamadı. 55'te Hami'nin Taffarel'den dönen füzesiyle canlanan Trabzon oyunu dengeledi.

Jardel mucizesi (!)
67'de Hagi'nin kaptırdığı topla başlayan atakta son vuruşu Oktay kötü yaptı. Topu alan Galatasaray'ın karşı atağında Hagi'nin nefis pasında Emre'nin akıl dolu plasesi yan direkten döndü. Jardel üç metreden topu üst direğe nişanladı. Emre yeniden aldığı topu 5 rakibinin arasından filelere gönderdi: 1-3.

85. dakikada Ümit'in klas golü skoru belirledi: 1-4.

GÖKMEN ÖZDEMİR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır