kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Özkan'ın yeğen acısı
Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın yeğeni Aslıhan, arkadaşının aşırı hız ve yarış tutkusu sonucu meydana gelen bir trafik kazasında yaşamını kaybetti

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın 21 yaşındaki yeğeni Aslıhan Özkan mahalleden arkadaşları Akın Tülübay ve Serdar Ağagez isimli iki arkadaşıyla birlikte yemeğe gitti. Grup, yemekten sonra, köpek eğitim uzmanı Akın Tülübaş'ın otomobiliyle eve dönmek üzere yola çıktı. Ancak, Akın Tülübaş, hız yapmaya başladı ve Levent Büyükdere Caddesi üzerinde bir araçla yarışa girdi. Bu sırada, Aslıhan Özkan ve Serdar Ağagez; "Akın, aracı durdur biz yolda ineceğiz" dedi. Fakat Tülübaş bu uyarılara rağmen yarışa devam etti.

ARAÇTAN FIRLADI
Tam bu sırada, önüne çıkan taksiye çarpmamak için hızla şerit değiştiren Akın Tülübaş direksiyon hakimiyetini kaybederek refüje çarptı. Birkaç takla atarak yaklaşık 150 metre savrulan aracın arka camı kırıldı ve Aslıhan Özkan dışarı fırladı. Araba durduktan sonra hafif yaralı olarak dışarı çıkan iki arkadaşı, Aslıhan Özkan'ı aramaya başladı. Genç kızı kanlar içinde yerde yatarken bulan gençler hemen bir taksi ile Aslıhan Özkan'ı, Şişli Etfal Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüler. Ancak Aslıhan Özkan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi 3. sınıfında okuyan Aslıhan Özkan'ın ölüm haberini duyan arkadaşları hastaneye koştular. Aslıhan'ın hızdan hoşlanmadığını ve kazadan önce defalarca uyarıda bulunduğunu belirten arkadaşları; "Serdar Ağagez de, Akın Tülübaş'tan şikayetçi olacak" dediler.

BEYİN TRAVMASI
Cumhuriyet Savcısı Altan Günaydın ise Aslıhan Özkan'ın trafik kazası sırasında camdan fırlaması sonucu başının üzerine düştüğünü kafa ve beyin travması geçirerek yaşamını yitirdiğini tutanaklara geçirdi. Babasını 1984 yılında kaybeden Aslıhan'ın, annesi ve 2 erkek kardeşiyle birlikte Beşiktaş'ta yaşadığı öğrenildi.

'ARACI DURDUR BİZ İNECEĞİZ' DEDİ
21 yaşındaki Aslıhan, otomobili kullanan Akın'ın aşırı hız yapmaya başlaması üzerine "Akın aracı durdur, biz ineceğiz" dedi. Fakat sürücü bir araçla yarışa girdiği için uyarılara kulak asmadı ve kazada sadece Aslı hayatını kaybetti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır