kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Hükümetinize sormanız gerekir
DGM Savcısı Talat Şalk'ın Beyaz Enerji soruşturmasıyla ilgili bilgi ve belge talebine IMF'den sert bir yanıt geldi.

IMF Ankara Temsilciliği yazıyı önce Washington'daki IMF merkezine gönderdi. Yapılan değerlendirmenin ardından Şalk'a iletilmek üzere IMF Hukuk Dairesi Genel Konsey Asistanı Joan S. Powers'ın kaleme aldığı bir yazı Ankara Temsilciliği'ne gönderildi. Ardından metin Türkçe'ye çevrilerek 26 Ocak'ta Şalk'a verildi. IMF'nin yanıtı özetle şöyle: Sayın Bay Şalk: Uluslararası Para Fonu Türkiye Temsilciliği'ne yazmış olduğunuz 20 Ocak 2001 tarihli mektubunuzda, IMF'nin "enerji ihalelerindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen Beyaz Enerji Operasyonu kapsamında bu konudaki her türlü bilgi ve belgenin" 7 gün içerisinde sunulması isteniyor. Aynı yazınızda "enerji özelleştirmesi sürecinde IMF tarafından herhangi bir direktif, tavsiye ya da öneride bulunlup bulunulmadığı" da tarafımıza soruluyor.

ARŞİVLER AÇILMAZ
Talebinize cevap olarak sizi bilgilendirmek isteriz ki, Fon'un Anlaşma Maddeleri'nde hüküm altına alındığı üzere, Fon'un arşivlerinin açılması mümkün değildir. Ayrıca, Fon kendi iç işleyişle ilgili durumlar hariç, hiç bir yasal soruşturmaya tabi tutulamaz. Fon'un bir üyesi olan Türkiye'nin de kabul edip uyguladığı üzere; Fon, arşivindeki belgeleri yasal olarak göstermeye ya da bildirmeye zorlanamaz. Üstelik Fon'un, üye ülke yetkilileri ve kendi yöneticileri arasında yapılan ve gizli kalması gereken belgeleri; talep edildiğinde vermek gibi bir yükümlülüğü yoktur.

WEB SİTESİNE BAKIN
Bununla birlikte belirtmek isteriz ki; Türk yetkililer Fon'un web sitesinde, soruşturmanızın konusu olan, Ekonomik Politikalar Memorandumu'nu yayınlamışlardır. Talebinize saygı duymakla birlikte, sıraladığımız nedenlerden ötürü, Türk Hükümeti'nin konu ile ilgili makamlarına başvurulması gerektiğini belirtmek isteriz.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır