kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Takma diş engel oldu
Şıhanlıoğlu'na ilk müdahaleyi yapan DSP'li Dayanıklı, 'Takma dişleri, oksijen vermemize engel oldu' dedi

Fevzi Şıhanlıoğlu'na ilk müdahaleyi yapan ve ambulansla birlikte Güven Hastanesi'ne giden DSP'li doktor milletvekili Bayram Fırat Dayanıklı, olay gecesini SABAH'a anlattı: "Yapılması gerekenleri yaptık. Elektro şok ve diğer cihazlar bulunsaydı hastanın durumu farklı olabilirdi."

Dayanıklı, olayı fark ettiğinde Şıhanlıoğlu'nun kravatının gevşetildiğini gördüğünü söyledi. Dayanıklı, "Kimse hastanın kalp krizi geçirdiğinin farkında değildi. Nabzın olmadığını ve solunumun durduğunu tespit ettim. Kalp masajı ve suni solunuma başladık. Büyük bir kriz geçiriyordu. Damar yoluyla birer ampul adrenalin ve atropin verilmeliydi. Oksijen tüpü takmak lazımdı. Biz suni solunum ve kalp masajı yaparken oksijen tüpü geldi. Tüpü hastanın soluk borusuna sokmaya çalıştık ama takma dişleri engel oldu. Elektro şok gelmedi. Takma dişleri ve hastanın pozisyonu oksijen tüpünün kullanılmasına imkan vermedi. Hastayı ambulansa aldık, yol boyunca yeniden canlandırma çalışmalarına devam ettik. Yaptığımız müdahaleye yanıt vermedi" dedi.

'KAN BENİM KANIM'
Dayanıklı, olay boyunca doktor gelmediğini de söyledi. Ambulansta kalp masajı ve suni solunuma devam ettiklerini belirten DSP'li vekil, "Hastaya suni sonulum yaparken ağzındaki dişleri dudaklarımı kesti. Üzerindeki kanı benim kanımdır" dedi.

Dayanıklı, kalp hastası olan Şıhanlıoğlu'nun aldığı darbelerden değil, stresli ortamda kalp krizi geçirmesi nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti. Çok sayıda milletvekilinin kalp hastası olduğunu anlatan Dayanıklı, "Meclis içindeki o gergin ortamda kalbin oksijen ihtiyacı da arttı ama damar tıkanıklığı varsa yeteri kadar beslenemediği için enfarktüs meydana geldi" diye konuştu.

Fatih ATİK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır