kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Çiller: Ecevit istifa etsin
Çiller, oylama sırasında Ecevit'in yanındaki bir bakan ile Meclis Başkanvekili'ne talimat yolladığını iddia etti. Yasamanın icra tarafından kuşatıldığını öne süren Çiller, Ecevit ve İzgi'nin istifasını istedi

Şıhanlıoğlu'nun ölmesi nedeniyle yas tutan DYP, tepkisinin dozunu ayarlama sıkıntısı yaşıyor.

Şıhanlıoğlu'nun MHP'li milletvekilleri Cahit Tekelioğlu ve Mehmet Kundakçı'dan aldığı yumruk darbeleri sonucu kalp krizi geçirip öldüğünü savunan DYP'lilerin bir bölümü sorumluların cezalandırılmalarını isterken, Şıhanlıoğlu'na en yakın isim olan Şanlıurfa Milletvekili Necmettin Cevheri'nin yer aldığı diğer grup ise MHP'ye yönelik tepkinin 'kan davasına dönüşeceği' endişesini taşıyor. DYP, bu nedenle MHP'li vekilleri 'hedef' göstermek yerine, Ecevit'i suçladı.

ECEVİT'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Şıhanlıoğlu'nun, şahsi bir nedenden ölmediğini belirterek, "Arkadaşımız demokrasi şehididir. Bu mücadele şahsi mücadele değildir. Bu arkadaşımız Meclis kürsüsünün susturulmasına karşı çıktığı için şehit düşmüştür" dedi.

Çiller, "Ecevit'in yanında bulunan bir bakan, Meclis başkanvekiline talimat yollamıştır. 'Devam et, okut oyla' diye. Bu demokrasinin katlidir. Yasamanın icra tarafından kuşatılmasıdır. Başbakanı ve TBMM Başkanvekilini istifaya davet ediyoruz"dedi. Çiller, şu ana kadar iktidar kanadından kendilerine bir 'taziye' gelmemiş olmasını da yadırgadığını belirtti.

ÇİLLER MATEM KIYAFETİ GİYDİ
Çiller, icranın sadece yürütmeyi baskı altına almakla kalmayıp yargıyı da baskı altına aldığını belirterek ekledi: "Olay sonrası bir arkadaşımız savcıyı aramış. Ama savcı gelmemiş. Birkaç saat sonra aynı arkadaşımız savcıyı arayarak neden gelmediğini sormuş. Savcı, 'yüksek yerlerden talimat' geldiğini belirterek gelemeyeceğini söylemiş. Farklı görüşlere tahammülleri olmayanlar Meclis'i de susturmak istiyorlar" dedi.

Önceki gün güven Hastanesi'nde milletvekilinin öldüğü kendisine haber verildiğinde gözyaşlarına boğulan Çiller, dün de Meclis'e baştan aşağı matem elbisesine bürünmüş halde geldi. DYP'li vekillerin de oldukça üzgün ve öfkeli oldukları gözlendi. Bu arada DYP Genel Merkezi'ne siyah bayrak asıldı ve taziye defteri açıldı.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır