kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Gereken neyse yaptık
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DYP'nin iddialarını yalanladı

Başsavcılık yazılı bir açıklama yaparak Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun ölüm olayının kendilerine intikali üzerine, hiçbir gecikmeye yer verilmeden usul ve yasaya uygun hareket edildiğini, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına hiçbir makam ve kişi tarafından olaya el konulmasını önlemek yönünden emir ve talimat verilmediğini bildirdi.

'İHBAR GELDİ AMA'
Açıklamada, Antalya Milletvekili Salih Çelen olduğunu söyleyen bir kişiden böyle bir ihbar alındığı, ancak Meclis'in farklı bir açıklamada bulunduğu vurgulandı: "Meclis Genel Sekreter Yardımcısı Rauf Bozkurt ile yapılan görüşmede Bozkurt, 'Meclis'te bir öldürme olayının cereyan etmediğini, esasen kalp hastası olan Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi geçirdiğini ve bu nedenle hastaneye kaldırıldığını, Meclis'te adli bir olayın vuku bulması halinde kendilerinin de bu olayı Cumhuriyet Savcılığı'na bildirebileceklerini' söyledi. Savcılık olayı Kavaklıdere Polis Karakolu'ndan araştırdı, ölümün kendilerine intikal ettirilmediğini bildirildiği anlaşıldı."

Açıklamaya göre, daha sonra gelişen olaylar da şöyle: Kavaklıdere Polis Karakolu'ndan saat 00.45 sıralarında Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı arandı ve Güven Hastanesi'ne kalp krizi nedeniyle getirilen Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun öldüğü bildirildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı adli tabibi bularak hastaneye gitti. Savcı 'ölü muayene ve hüviyet tespit tutanağını' düzenledi. İşte tutanakla ilgili açıklama: "Olayın başsavcılığa intikali üzerine gecikme olmadı, usul ve yasaya uygun hareket edildi, olaya el konması yönünde hiçbir talimat alınmadı."

SORUŞTURMA AÇILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fevzi Şıhanlıoğlu'nun olaylı oturumda kalp krizi geçirerek yaşam yitirmesi üzerine "ölüme sebebiyet" çevçevesinde soruşturma başlattı.

Fevzi Şıhanlıoğlu'nun ölüm haberini alan ve gelişmeleri televizyon başında izleyen Şıhanlıoğlu'nun Viranşehir'deki akrabaları yasta. Önce, Fevzi Şıhanlıoğlu'nun kanser olan ağabeyi Muharrem Şıhanlıoğlu'nun öldüğünü sanan aşiret mensupları sonradan gerçeği öğrendi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır