kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Kavgayı tetikleyenler
İçtüzük görüşmeleri başladığında kürsüye ilk yürüyen vekiller hızlarını alamayınca yumruklarını konuşturdu

TBMM'de önceki gece DYP Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi geçirerek ölümüne neden olan kavgayı DYP ve FP'lilerin protestoları başlattı, ancak MHP'liler sert tepki gösterip yumruklarını konuşturunca görüşmeler içinden çıkılamaz bir hal aldı ve 16 yıl sonra ilk kez bir milletvekilinin ölümüne neden oldu.

İçtüzük değişikliği görüşmeleri başladığında tepki gösteren, laf atan ve kürsüye yürüyen milletvekillerinin başında DYP'li Ali Rıza Gönül, Turhan Güven, Hasan Ekinci, Nevzat Ercan, Kamer Genç ve İlyas Yılmazyıldız ile FP'li Nazlı Ilıcak, Yasin Hatipoğlu, Mehmet Batuk, Aslan Polat, Lütfü Yalman bulunuyor.

AĞIZ DALAŞI VE YUMRUKLAR
Muhalefetin kürsü önünde toplanmasına ise MHP'li Orhan Bıçakçıoğlu, Cahit Tekelioğlu ve Mehmet Kundakçı tepki gösterdi. İtişme ve yumruklaşmalar bu üç milletvekili ile Kamer Genç ve Fevzi Şıhanlıoğlu arasında yaşandı. Kamer Genç "Bu Meclisin, bu milletin sesi kısılabilir mi?" derken, Yasin Hatipoğlu "Sayın Başkan, bu şartlarda Genel Kurulu çalıştıramazsınız, mümkün değil. Ara vermek zorundasınız" diye bağırdı.. Nazlı Ilıcak "Kapatın, birleşimi açamazsın" derken, Mehmet Batuk "Milleti susturamazsınız" diyerek kürsüye yürüdü.

ILIKSOY NABZI TUTAMADI
Birleşimi yöneten DSP'li Başkanvekili Ali Ilıksoy'un, bağırış ve yumruklaşmalar arasında görüşmelere devam etmek istemesi de olayları büyüttü.

Ilıksoy, katip üye MHP'li Burhan Orhan'ı birkaç kez uyararak içtüzük değişiklik teklifinin maddelerini okuttu. Ancak Orhan söze başladığında muhalefetin tepkisi daha da arttı. DYP'li İlyas Yılmazyıldız'ın Orhan'ın önündeki mikrofonu çekerek okumayı engellemesi bardağı taşıran son damla oldu. O andan itibaren milletvekilleri kontrolünü kaybetti ve tartışmalar büyüdü.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır