kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Şıhanlıoğlu silahIıydı
Önceki gün TBMM'deki kavga sırasında aldığı yumruk darbelerinin ardından fenalaşarak geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun Genel Kurul'da silahlı olduğu ortaya çıktı.

Bazı milletvekilleri arbede sırasında Şıhanlıoğlu'nun silahına davrandığını iddia ederken, Genel Kurul salonunda sonradan yerde bulunan şarjörün de Şıhanlıoğlu'na ait olduğu belirlendi.

Şıhanlıoğlu'nun kuliste rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması sırasında belinden çıkarılan silah, dün bir tutanakla Meclis Başkanlığı'na teslim edildi. Kavgadan sonra genel kurul salonunda yerde bulunan şarjör de dün Meclis Başkanlığı'na verildi.

Silahlar susacak
TBMM Başkanı Ömer İzgi, dün MHP Grup Başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede silah ve şarjörün Şıhanlıoğlu'na ait olduğunu, ancak Genel Kurul salonunda bulunan merminin hangi silaha ait olduğunun bilinmediğini söyledi. İlk olarak silahın ve daha sonra da şarjörün Başkanlığa ulaştırıldığını anlatan İzgi, bulunan merminin balistik incelemesinin ardından hangi silaha ait olduğunun anlaşılacağını bildirdi.

İzgi, DYP'li Fevzi Şıhanlıoğlu'nun vefatının ardından Meclis'e silahlı girilmesini önlemek amacıyla giriş kapılarının "silaha duyarlı döner kapıya" dönüştürüleceğini söyledi. Üzerinde silah bulunan bir kişinin bu kapılardan geçmesinin mümkün olmayacağını anlatan İzgi, "Bütün giriş kapılarını döner kapı haline getirteceğim. Bu döner kapılar silaha yönlendirilmiş olduğu için otomatik olarak kapanacak. Yani döner kapı dönmez olacak" dedi.

Darp izleri var
TBMM'deki olaylı oturumda kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren DYP Şanlıurfa Milletvekili Gevzi Şıhanlıoğlu otopsisi yapıldı. Otopsi raporunda darp izine rastlandı.

Ankara'daki otopsi raporunda, sol kaş üzerinde yarım santim çapında ekimoz (morarma) denilen kan oturması bulundu. Burun kökünde darp hasarı, kafaya vurulan mütaakip yumruklar nedeniyle kafa tasında da darp izine rastlandı. Otopside kafa tası açıldı, kafa derisi altında kafanın arkasında, tepesinde, sağ tarafında ve kemikle saçlı derisi arasında, ekimoz (morarma) belirlendi. Bu darpların kesici ve delici bir cisim darbesi olmadığı, kafa kemiğinde kırık ve beyinde de hiçbir şeyin bulunmadığı saptandı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır