kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Meclis değil Teksas
Şıhanlıoğlu aldığı yumruklar sonrasında kalp krizi geçirerek öldü. DYP'li Çevik bıçakla yaralandı. Şarjörler yere döküldü. Bunların hepsi TBMM'de oldu

DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi geçirerek ölümüne sebep olan kavga TBMM'nin itibarına kara leke sürdü. Daha ilk günden itibaren kavgaya neden olan içtüzük değişikliğinin görüşülmesi sırasında karışan Meclis, uçuşan tekmeler, yumruklaşan vekiller ve hayatını kaybeden Şıhanlıoğlu'nun görüntüleri tüm uluslararası ajanslar tarafından flaş haber olarak dünyaya duyuruldu.

Şıhanlıoğlu'nu ölüme götüren tartışmalı oturum önceki gece 21.50'de açıldı. MHP ve DYP'li milletvekillerinin birbirine girdiği sırada Şıhanlıoğlu, aldığı yumruğun ardından fenalaştı ve kuliste kendisine müdahele edildi, ardından hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

DYP'Lİ ÇEVİK DE BIÇAKLANDI
Skandal bununla bitmedi. DYP Bitlis Milletvekili Yahya Çevik'in de Meclis'teki olaylar sırasında elinden bıçakla yaralandığı da ortaya çıktı. Çevik, "DSP'li bir milletvekili arbade sırasında bıçağını çekip bana doğru savurdu. Bu sırada elimden yaralandım" dedi. Kendisine bıçakla saldıran DSP'li milletvekilinin ismini bilmediğini söyleyen Çevik, dün de gazetecilere yaptığı açıklamada "Bıçak çeken milletvekilini görürsem tanırım" diye konuştu. Genel Kurul'da yaşanan arbede sırasında bazı milletvekilleri yerlere yuvarlanırken, DSP Zonguldak Milletvekili Tahsin Boray Baycık'ın da kırılan bardaklardan eli kesildi.

'KAMER GENÇ SARHOŞ GELİYOR'
Şıhanlıoğlu'nun MHP'li milletvekilleriyle kavga etmesinden sonra kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine MHP'de uzun süre sessizlik hakim oldu. Olaya adı karışan milletvekillerine sessizliklerini koruma konusunda uyarıda bulunulurken, MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu güvenlik ve olayların yatışmasını sağlamak amacıyla evinden çıkmadı. Olaya adı karışan MHP Osmaniye Milletvekili Osman Kundakçı ise, "Ben vurmadım, sadece ayırmak için oradaydım. Ben iri adamım, eğer vursaydım, oracıkta yere yıkılırdı" dedi.

MHP'NİN ARABULUCU YÖNTEMİ
Kavgada ön saflarda yer alan Orhan Bıçakçıoğlu ise, "Rahmetli, 3.oturum başladığında iyici sinirlenmişti. Yüzü kıpkırmızı oldu. Silahı elindeydi. Ben gümüş kabzalı silahını gördüm" dedi.

Ölen milletvekilinin Şanlıurfa'da aşiretinin bulunduğunu, yeğenlerinin yaptığı açıklamalarını gözönünde bulunduran MHP yönetimi, olayı tırmandırmamak için "arabulucu" yöntemi de uyguladı. MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse, DYP Grubu'na ilk başsağlığı dileğinde bulunan kişi oldu.

MHP'liler cenaze törenine katılmıyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti yönetimi Fevzi Şıhanlıoğlu'nun TBMM'deki cenaze törenine katılmama kararı aldı. MHP Başkanlık Divanı'nın dünkü toplantısında konuşan Bahçeli, muhalefetin provokasyon ve yeni bir gerginliğe neden olacak hareketler içine girebileceğini belirterek, Şıhanlıoğlu için Meclis'te ve Virahşehir'de düzenlenecek cenaze törenlerine partililerin katılmamasını istedi. Bu arada DYP Şıhanlıoğlu için görkemli bir cenaze töreni organize etti. Bugün saat 09.30'da Güven Hastanesi'nden alınacak Şıhanlıoğlu'nun cenazesi, tören için TBMM'ye getirilecek. Cenaze daha sonra Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine götürülerek toprağa verilecek.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır