kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Rezaletin sonu
Meclis hastanesine eşini dostunu dolduran milletvekilleri, ihtiyaç duydukları zaman bir uzman doktor bulamadılar. Çünkü personel 18.00'de paydos etmişti

DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi geçirerek ölümüne neden olan olay sırasında, 46'sı doktor 112 personelin görev yaptığı TBMM Hastanesi'nin kapalı olduğu ve hastanede 19 uzman doktor bulunmasına rağmen, pratisyen hekim Nurdan Onat'ın nöbete bırakıldığı belirlendi.

Ayrıca hastanede, Şıhanlıoğlu'nun duran kalbini çalıştırmak için "Defiblatör" cihazı olmasına rağmen, hastane kapalı olduğu için hiçbir müdahelede bulunulamadı.

ARAÇ GEREÇ VARDI AMA
TBMM Genel Kurulu çalışmaları sırasında geceleri bir doktor ile bir hemşire nöbete bırakılıyor ve diğer tüm personel hastaneyi de kapatıp saat 18.00'de evlerine gidiyor. Nöbet de genellikle pratisyen hekimlere yazılıyor.

TBMM'de "Torpil Hospital" olarak bilinen ve ameliyat dışında her türlü donanıma sahip şekilde sağlık hizmeti verme imkanına sahip Meclis Hastanesi Şıhanlıoğlu olayı sırasında da yaya kaldı. Nöbetçi pratisyen doktor kalp krizi olayına müdahale edemezken, defiblatör aleti hiçbir şekilde kullanılamadı, oksijen tüpünden de yararlanılamadı.

ÇOĞU MİLLETVEKİLİ EŞİ
Milletvekİllerinin Meclis hastanesi yerine özel hastaneleri tercih etmeleri nedeniyle Meclis'in geçen yılki sağlık harcamaları 10 trilyon liraya çıkarken, tam 111 personelin görev yaptığı TBMM'deki poliklinik de "Torpilliler merkezine" dönüşmüştü.

Meclis hastanesinde görevli doktorların büyük bölümü milletvekili eşi. Eczacılar arasında ise bakan eşleri, milletvekili damat ve gelinleri bulunuyor. TBMM'nin üst düzey yöneticilerinin yakınları da sağlık merkezinde çalışıyor.

Ameliyat dışında her tür müdahalenin yapılabildiği merkezde, "Beyin cerrahi hariç, tüm branşlarda uzman ve pratisyen doktor bulunuyor. Her branşta 19 uzman doktorun yanı sıra 12 doktor da poliklinik hizmeti veriyor. Sağlık merkezindeki doktor kadrosunda 12 diş doktoru olmasına rağmen, memur kadrosunda da ayrıca üç diş hekimi daha bulunuyor.

6 eczacı sağlık merkezi içindeki eczanede görev yapıyor. 14 yardımcı sağlık personeli, 5 biyolog, 5 laboratuvar teknisyeni, 4 röntgen teknisyeni, bir diyetisyen, 5 EKG ve diş teknisyeni ve 4 kimya mühendisi de yine personel arasında yer alıyor.

SORUŞTURMA AÇILDI
Bu arada "Torpil Hospital" olaydan sonra ilk kez masaya yatırıldı. TBMM Başkanı Ömer İzgi, dün TBMM Hastanesi Başhekimi Dr. Serdar Sezgin'i makamına çağırarak bilgi aldı. Olay sırasında Meclis'in ana binasında sadece bir doktorun görevli olduğunu ve acil müdahale ekibi bulunmadığını öğrenen İzgi, konunun araştırılacağını belirterek soruşturma açılması talimatını verdi. Soruşturmada, TBMM doktorluk görevlilerinin ihmalleri olup olmadıkları incelenecek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır