kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Dikkat Emre

Takımlar sahaya 11'e 11 çıktılar. Ama maçta Trabzon'da Orhan ve Nesim, G.Saray'da da Jardel'in eksikliğiyle 10'a 9 oynadılar. Maçın geneline baktığımızda taktik, oyun anlayışı, pozisyona girme, topa ve sahaya hakimiyet, oyunu yönlendirmede hep G.Saray üstündü. Nesim ve Orhan'ın top kapmada ve vermede eksikliklerine ilaveten, Hami ve Oktay da ilerleyen dakikalarda onlara uyunca Trabzonspor için 'kaçınılmaz son' belli oldu.

Tekelioğlu'nun, Bulak'a nispet yapacağım diye kadro ile bu kadar oynaması bence yanlış. Sergen "Bir devre oynayabilirim" diyor. Doktoru da, "Eğer oynarsa ilerideki maçları riske atar" karşılığını veriyor. Sergen bu maçta oynamayacak da, ilerdeki hangi maçta forma giyecek? Yoksa bu futbolcuyu kadroya alırken maç başına 30 bin $'ın hesabı mı yapılıyor?

Emre çok tahrik ediyor
Nikolovski kendi kalesine 2 vuruş yaptı, golü bulmakta ikincide başarılı oldu. 29. dakikada Emre'nin attığı gol ofsayt değil. Münir Takpak gibi bir yardımcının böyle büyük bir hatayı yapmaması gerekirdi. Serdar Tatlı seyirciden fazla etkilenmeyen bir hakem. Ama Hagi'ye sarı kart çıkardığı pozisyonda, ikinci sarı karttan kırmızı kart tehditi yanlıştı. Futbolcuyu atarsın veya atmazsın. Ama kartla, sanki silah çekecekmiş gibi tehdit edemezsin. Hem futbolcular hem de seyirciler üzerinde, "Hagi'yi atamadı, gücü yetmedi" fikri uyandı.

Galatasaray'ın yediği golde top 40 metreden geldi. Hiç müdahaleye uğramadan Hami golü yaptı. Çünkü sarı-kırmızılıların defansı tek çizgi üzerindeydi.

Emre'ye yapılan 'Katil' tezahüratı yanlış. Böyle bir futbolcu zor yetişiyor. Ama Emre'nin özellikle golden sonra seyirciye yaptığı hareket son derece çirkin. Suat yanına gidip ikaz etmese daha ters işler olabilirdi. Emre, hem seyirciyi, hem de rakibi tahrik ediyorsun. Dikkat et bir gün birisi çıkar, herşeyi göze alarak seni durdurur. Hem Türk futboluna yazık olur, hem de sana.

Özkan Sümer'in işi zor. Hani bir laf var ya yeniden yapılanma diye. Veya radikal tedbirler. Trabzon o aşamada. Ya düzelecekler ya silinecekler.

G.Saray turu hiç zorlanmadan geçti.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır