kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Vay vay vay!

İşin şurası bir gerçek ki, Galatasaray gerek oyuncu kalitesi gerekse futbol anlayışı olarak Trabzonspor'dan çok üstün bir takım. Sahanın her yerinde alan daraltarak çok adamla yaptıkları presle topu kazandıkları anda, çabuk ve süratli bir şekilde kenarlardan atak girişimlerinde bulundular. Attıkları gollerin dışında yakaladıkları önemli gol pozisyonları da vardı.

Bordo-mavili takım ise dün yine gördük ki, kendisine güvenmiyor. İlk yarı süresince Hami ile buldukları güzel golün dışında, Galatasaray ceza sahasına bile yaklaşamadılar. Sadece savunmada kalmakla maçı kazanmak mümkün müdür Allah aşkına?

İlk yarıda Trabzonspor'un savunmayı kendi kalesine çok yakın kurduğu bölümlerde bile gol pozisyonlarını yakalayan taraf yine Galatasaray idi. Madem öyle, Trabzon korkmayı bırakıp biraz daha hücum ağırlıklı bir futbol sergilese, en azından rakip kalede tehlike yaratabilirdi. Bu anlayışla hem defansta, hem hücumda rakibe teslim oldular.

Hami&Oktay'a yazık
Trabzon top kendisindeyken bile 2-3 pası bir arada yapamadı. Orta alanda oyunu yönlendirebilecek futbolcu bulunmuyordu. Yançev ve Nesim çok top kaybettiler.

Forvette ilk defa görev yapan Oktay ve Hami'ye dün gerçekten çok üzüldüm. Çünkü geriden atılan uzun toplarla buluştukları anlarda o kadar yalnız kaldılar ki... Kalabalık Galatasaray savunması karşısında önemli gol pozisyonları yakalamaları doğal olarak mümkün değildi.

Bordo-mavili takım dün sahaya yansıttığı oyun anlayışı ve gösterdiği performansla Galatasaray gibi bir Avrupa devini kupadan saf dışı bırakamazdı. Hakeden kazandı. Bence bu futbolla kupayı da alırlar.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır