kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakan olamadı tarot baktı
Tam milletvekili olacakken kanser olan Ümit Hoşgör kurtuluşu Tarot kartlarında bulmuş. Baktığı tarotlar çıkıyor diyorlar... Ortaköy'deki Tarotçu Ümit Abla, tarot kartlarının sırlarını anlattı

Gelecekten haber almaya dayanamıyoruz. Bu sebeple kadın, erkek, genç, yaşlı hepimiz hâlâ kahve içip fincan yatırıyor, kamışları sarıp dilek tutuyor, bilgisayar da Solitaire oynuyor ve Tarot baktırıyoruz.

Özellikle, Tarot baktırmak kuaförde saç yaptırmaya, manavdan domates almaya benzedi. Hâl böyle olunca tarot bakmak kuaför, manav, kasap kadar olağan bir mesleğe dönüştü.

Aslında Tarot bakmak zor iş. Hele bu işi hakkıyla yapan bulmak çok daha zor... Tarot üzerine yazılan kitapları okumak her kağıdın anlamını bilmek ve insanlara gizemli şeyler söyleyerek kafa bulandırmamak gerekiyor. Bu işin inceliklerini biz nereden mi biliyoruz? İşin erbabıyla konuştuk...

TESADÜFİ TAROTÇU
Ortaköy'e gittik. Onu orada herkes tanıyor. "Tarotçu Ümit Abla" deyince gösteriyorlar. Ümit Hoşgör 55 yaşında. Beş yıldır profesyonel anlamda Tarot bakıyor. Ama o aslında politikacıymış. Cem Boyner'le birlikte YDH partisinin kurucuları arasında yer almış. Seçimlere bir hafta kala onu Sivas'dan aday göstermişler ve iş bozulmuş. "Beni Sivas'da kim tanır?" diyor. Politika hayatı hüsranla sonuçlanınca o da asıl mesleği olan tekstile dönmüş. Ama aksilik bu ya bu sefer de sağlığı bozulmuş. Bağırsak kanseri olduğunu öğrenen Ümit Hanım depresyona girmiş. Doktorlar kendisini oyalamak için bir şeylerle ilgilenmesini söylemişler. O da Tarot kartlarına sarılmış. Tarot'la ilgili kitaplar almış okumuş.

Bir taraftan tedavisi sürerken diğer taraftan eşe dosta Tarot bakmaya başlamış. Sonrası klasik. Namı yayılmış ve "Tarotçu Ümit Abla" oluvermiş.

KAHVE-TAROT FARKI
Şimdi cumartesi ve pazar günleri Ortaköy'deki entel pazarında onun da bir tezgâhı var. Gidip karşısına oturduğunuzda anlatmaya başlıyor:

"Kağıtları sağ elini hiç değdirmeden sol elinle üçe böleceksin. Sonra yine sol elinle 15 kart seçeceksin. 1'den 15'e kadar bir sayı söyleyeceksin. Söylediğin sayıdaki kart senin kader kartın. Tarot'un sonunda o kartı açtırmak ya da açtırmamak sana bağlı. Bir numaralı kartı açarak anlatmaya başlarım. Önce geçmişi sonra geleceği..."

Ümit Hoşgör'e göre Tarot diğer fallardan çok farklı. Çünkü kahve falı, iskambil falı gibi fallarda bakan insan sizi yönlendiriyormuş. "Çıkan sembolü ben kuşa benzetirim başkası horoza, o zaman kahve falı gerçek olmaz. Ama Tarot öyle değil. Tarot'da 78 kartın bir anlamı var. Tarot'da beyninizin verdiği komutla sizin seçtiğiniz kartlar sizi anlatıyor," diyor.

Bugüne kadar baktığı Tarot fallarının çıktığını söyleyen Ümit Hoşgör'e göre keramet kendinde değil kartlarda... Önemli olan kartları yorumlamayı bilmek.

Not: Baştada söylediğimiz gibi hepinizin fala çok çok çok meraklı olduğunuzu biliyoruz. Şimdi Ümit Abla'nın telefonunu vermezsek bütün hafta bizim telefonlarımızı kitlersiniz diye...

Tarotçu Ümit Abla'nın cep telefonu: (0532) 715 14 81.

NELER BİLMİŞ NELER
Ümit Hoşgör'ün ağzından...

* Depremden önce bir kadına büyük bir acı yaşayacağını söylemişim. Depremden sonra aynı kadın bir daha geldi ve ailesinden altı kişiyi zelzelede kaybetiğini söyledi. Acı hikâyesini bana ağlayarak anlattı.

* 17-18 yaşındaki bir kıza evleneceğini söylemişim. Aradan iki ay sonda aynı kız kocasıyla geldi. Hatta akrabalarının büyük bir bölümüde onlarla birlikte geldiler. Herkes beni tanımak istemiş.

* Güzel Sanatlar Akademisi'nde resim öğretmenliğini yapan bir kadın geldi. Bu bayan orta yaşın çok üstünde... Kadının falında çok güzel bir evlilik çıktı. Ama normalde kadın torun sahibi olacak yaşta. Söylemesi zor oldu ama kadına Tarot'da evlilik gözüktüğünü söyledim. O da bana bu yaştan sonra böyle birşeyin mümkün olmayacağını anlattı. Aradan 1,5 ay geçtikten sonra Akademi'den bir hocayla evlendi.

* Ataköy'de kocasından ayrılan bir kadın geldi. Öyle bir ayrılık ki kocası evini ve telefonlarını bile değiştirmiş. Ama kadın çok seviyor. Ben Tarot kartlarında kadının barışacağını gördüm barıştılar.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır