kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Vizontele günlerini beraber yad ettiler!
TRT'nin ilk spikeri Nuran Devres ve Vizontele'nin oyuncusu, yönetmeni Yılmaz Erdoğan filme konu olan günleri konuştu

Televizyonda yapılan ilk anonsu hatırlıyor musunuz? "Burası 3'üncü bant 5'inci kanaldan deneme yayınları yapan.." diye başlıyordu. Bu ilk ve zor anonsu, şimdiki televizyon dizilerinin usta senaristi Nuran Devres yapmıştı. "3 cümleyi 3 haftada zor ezberledim. İlk canlı yayın, inanılmaz bir heyecan; elime kramplar girdi" diye anımsıyor Devres o günleri.. Yanında ise o günlerden esinlenerek çocukluğunun" vizontelesi"ni yani televizyonunu filme aktaran Yılmaz Erdoğan var.

ALKIŞLARDIK
Aktüel Dergisi'nin bu haftaki sayısında o günleri konuşan Devres ve Erdoğan'ın anıları hâlâ taze.. Erdoğan Hakkari'ye televizyonun ilk geldiği 1980'i anımsıyor. "Hakkari'de resmi açılışı 1980'dir. Başbakan Bülent Ulusu geldi, açılışı yaptı. (..) O zaman Ankara'daydım ama biliyorum tabii. Ne zaman hava durumunda Hakkari gösterilse ben de Ankara'dan izliyor ve alkışlıyordum, Hakkari bu akşam 15 derece" diye.." Devres de "Ankara'da da evlerde televizyon yoktu. Nerede televizyon varsa toplaşılır, televizyon açıldığı zaman alkışlar başlardı" diyor. Televizyon sayesinde geniş kitlelerce tanınan Devres ve Erdoğan'ın keyifli sohbeti Aktüel Dergisi'nde.

KORSAN VCD'Sİ ÇIKTI!
Devres (üstte solda) ve Erdoğan'ın konuştuğu Vizontele daha gösterime girmeden 25 bin korsan vcd'si tezgahlarda yerini aldı. Tanesi 3 milyon liradan satılan vcd'ler gala gecesi gizlice kaydedilmiş. Kadıköy'deki bir korsan satıcı, "Bizi korsancılıkla suçluyorlar ama bu görüntüleri çeken bir sanatçı" diyerek herkesi şaşırttı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır