kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Hediye silah gözaltısı
Ürdün Kralı'na hediye olarak gönderilmek üzere Atatürk Havalimanı'na getirdiği iki antika silahla yakalanan Hakan Uzan'ın şoförü önce gözaltına alındı, sonra bırakıldı

Rumeli Holding'in ortaklarından Hakan Uzan'ın, yakın dostu Ürdün Kralı Abdullah'a Türkiye ziyareti sırasında yaptığı jest üzerine hediye olarak göndermek istediği silahlar, havalimanı polisine takıldı. Ürdün Kralı, Türkiye'ye gelişinde Rumeli Holding ve Star Televizyonu'na bizzat giderek Hakan Uzan başta olmak üzere aile bireyleriyle görüşmüştü. Bu jeste karşılık olarak Hakan Uzan, Ürdün Kralı Abdullah'a hediye göndermeye karar verdi. Hediye olarak da antika 2 silah seçildi.

Silahlar, Hakan Uzan'ın sekreteri aracılığıyla şoför Muhammet Çetinkaya'ya verildi. Çetinkaya da paket içindeki bu silahları Atatürk Havalimanı'na götürüp kargoya teslim edecekti. Ancak, havalimanına girişte X-Ray cihazından geçen paketteki silahlar fark edildi.

SİLAHLAR ADLİ EMANETTE
Polis, antika silahların ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Çetinkaya'yı gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan Çetinkaya, "Paketi patronumun sekreteri verdi. Kargoya teslim edecektim. Suç olduğunu bilmiyordum" dedi. Daha sonra Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevkedilen Çetinkaya, aynı ifadeyi burada da tekrarladı ve serbest bırakıldı. Ürdün Kralı'na gönderilmek istenen silahlar da el konularak adli emanete alındı.

Şimdi şoför Muhammet Çetinkaya hakkında, 3005 Sayılı Suçüstü Kanunu hükümleri gereğince, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan dava açılabilecek. Silahlar ise dava sonunda geri alınabilecek.

Perihan YILDIZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır