kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Alman annenin zaferi
Sabrine Klummp, ayrı yaşadığı Türk eşi Ertekin Beyaz'a karşı yürüttüğü hukuk mücadelesini evliliklerinin yıldönümünde kazanıp oğlunun velayetini aldı

Antalya adliyesi dün ilginç bir velayet davasına sahne oldu. Davanın tarafları birbirine göre iki yabancı, davanın konusu 2.5 yaşındaki bir çocuktu. Duruşma Alman annenin Türk babaya karşı zaferiyle sonuçlandı. Alman anne Sabrine Klummp, ayrı yaşadığı Türk olan eşi Ertekin Beyaz'ın oğlu Can'ı Türkiye'ye kaçırdıktan sonra başlattığı hukuk savaşını kazandı. Daha önce minik Can'ı babaya veren Antalya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu kez velayeti anneye verdi ve yurtdışı yasağını kaldırdı. Antalya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya iki taraf da avukatları ile katıldı. Tercüman aracılığı ile ifade veren anne Sabrine Klummp, "Çocuğum şu anda 2,5 yaşında. Babası onu Türkiye'ye getirdi. Onu 1 Aralık 2000'den bu yana göremiyorum" diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"BEN DAHA İYİ BAKARIM"
"Can'a benim bakmam gerekir. Onun anne şefkatine ihtiyacı var. Ailemin Almanya'da mağazası var. Alman hükümeti bu gibi durumlarda 670 mark, yani 200 milyon lira aylık maaş veriyor. Ayrıca babanın ödemesi gereken 250 markı da her ay alıyorum. Benim ona bakabilmem çok daha kolay."

Oğlunu kaçırmadığını belirten baba Ertekin Beyaz ise "Anne sürekli 'Çocuğum kaçırıldı' diye gazetelere bilgi veriyor. Fakat işin aslı öyle değil. Çocuğum Almanya'dan değil, asıl Türkiye'den kaçırıldı. Uygulanması gereken yasa Alman yasası değil, Türk yasalarıdır. Ben de Türk adaletine güveniyorum" dedi.

ÇOÇUĞUNU BUGÜN ALIYOR
Tarafların tanıklarını dinleyen hakim, velayet ile ilgili daha önce Alman Mahkemesi'nin anne lehine kararı bulunduğunu belirterek, uluslararası sözleşmeler gereğince Can Beyaz'ın velayetinin anne Sabrina Klummp'a verilmesine ve yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi. Karar baba Ertekin Beyaz'ı üzerken; Alman anne Sabrine Klummp sevincini avukatı ve konsolosluk görevlilerine sarılarak paylaştı. Küçük Can'ın bugün (Perşembe) anne Sabrine Klummp'a verileceği öğrenildi. Bu arada boşanma davaları devam eden Beyaz çiftinin dün evlilik yıldönümleri olduğu ortaya çıktı.

Erol AKKIR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır