kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Halis Toprak trilyonları kurtardı
Yargıtay, işadamı Halis Toprak'ın eski eşi Ayşe Toprak'ın kazandığı 540 milyar liralık tazminatı onadı. Tarafların son bir kez itiraz etme hakkı var

Ünlü işadamı Halis Toprak ile boşandığı eşi Ayşe Toprak arasında 5 yıl önce başlayan "rekor tazminat" davasında sona yaklaşıldı. Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, Sarıyer 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'de görülen ve son duruşmada Ayşe Toprak'a 540 milyar lira verilmesini kararlaştıran kararı onadı. Böylece, Yargıtay yolunu tam 10 kez aşındıran ve bir zamanlar Türkiye gündemine oturan Toprak davasında önemli bir gelişme yaşanmış oldu.

BEŞ YILLIK OLAYLI DAVA
Ayşe Toprak'ın avukatı Burhan Apaydın'ın, Halis Toprak'ın avukatlığını ise Turgut Tavşanoğlu'nun üstlendiği davada, taraflar Yargıtay kararının kendilerine ulaşmasından sonraki 15 gün içinde kararın düzeltilmesi için son kez talepte bulunabilecek.

Trilyonluk tazminat savaşı, Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak'ın, Gülümser Şen'e olan aşkıyla başlamıştı. Toprak, 10 çocuğunun annesi 35 yıllık eşi Ayşe Toprak'tan boşanmak için 1996'da dava açtı. Boşanmak istemeyen Ayşe Toprak ise 1996'da 7.5 trilyon liralık rekor tazminat istemiyle dava açtı. Mahkeme, 1997'de Ayşe Halis Toprak çiftinin "şiddetli geçimsizlik" nedeniyle boşanmasına karar verdi. Bu arada Ayşe Toprak'ın Sarıyer 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan tazminat davasında mahkeme, 5 trilyon maddi, 100 milyar da manevi olmak üzere 5.1 trilyonluk tazminat ödenmesine karar verdi. Yargıtay'ın kararı onamasına dek dosya tam 10 kez Yargıtay'a gidip geldi.

İşin ilginci Halis Toprak uğruna boşanmayı göze aldığı Gülümser Şen'den bilinmeyen bir nedenle ayrıldı ve kendisinden tam 39 yaş küçük Özlem Özkan'la evlendi.

KANUN NE DİYOR?
Rekor tazminatın söz konusu olduğu Toprak çiftinin davası Medeni Kanun'da da bir değişiklik fikrini gündeme getirdi. TBMM Adalet Komisyonu'nda ele alınan Medeni kanun tasarısı ile evlilikte edinilen malların boşandıktan sonra eşler arasında eşit paylaşımı öngörülüyor. Tasarı yasalaştığında boşanan kadının mağduriyetinin giderilmesi sağlanacak. 1030 maddeden oluşan Medeni kanun tasarısının ilk 110 maddesi komisyonda benimsendi. Evlilikte edinilen malların paylaşımı konusunda daha önce ANAP İzmir Milletvekili Işılay Saygın da kanun teklifi vermişti.

DÜNYADA REKOR TAZMİNATLAR
DünyanIn ünlü çiftleri de boşanma davalarındaki rekor tazminatlarla gündeme geldi. İşte bunlardan bazıları...

* Yakışıklı aktör Kevin Costner, 16 yıllık eşi Cindy'e 80 milyon dolar (yaklaşık 54 trilyon lira) ödedi.

* Sylvester Stallone, 2 çocuğunun annesi Sacha'ya 32 milyon dolar (yaklaşık 21 trilyon lira) ödedi

* Clint Eastwood, karısı Maggie'den 25 milyon dolar (yaklaşık 17 trilyon lira) ödeyerek boşanabildi.

* Ünlü yönetmen Steven Spielberg, oğlunun annesi oyuncu Amy Irving'e boşanma karşılığı 100 milyon dolar (yaklaşık 67 trilyon lira) ödemek zorunda kaldı.

Bekir BATU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır