kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Hazine şubatta rahat
Şubat ayı borçlanma programını açıklayan Hazine Müsteşarlığı ay içerisinde yapacağı iki bono ve bir tahvil ihalesiyle toplam net 4.3 katrilyon ile 4.5 katrilyon lira arasında borçlanma yapmayı planlıyor.

Hazine'nin ay içerisinde 3.1 katrilyon lirası anapara 2.1 katrilyon lirası faiz olmak üzere 5.3 katrilyon lira geri ödemesi bulunuyor. Hazine'nin ay içerisinde ayrıca toplam 620 trilyon lira tutarında iki erken itfa yapacağı açıklandı. İtfa rakamının yaklaşık 1.4 katrilyon lira altında borçlanmayı planlayan Hazine'nin 13 Şubat'ta İş-Tim'in ikinci taksidi ile 2 milyar doların kasasına girecek olmasından dolayı rahat bir tutum sergilediği ifade ediliyor.

Hazine'den yapılan açıklamaya göre 13 Şubat'ta yapılacak üç ay vadeli bono ihalesinde net 802 trilyon lira borçlanma öngörülüyor. 13 Şubat'ta yapılacak olan üç aylık bono ihalesinde oluşacak olan faiz 16 Mayıs 2001 tarihinde ödenecek olan iki ve üç ay vadeli devlet tahvili kupon ödemelerinde baz teşkil edecek. Piyasalarda tedirginlik yaratan 21 Şubat'taki toplam 3.9 katrilyonluk ihale öncesinde yani 20 Şubat'ta ise Hazine iki ihale düzenliyor. 12 aylık tahvil ve 7 aylık (210 gün) bono ihalesinde toplam 3.5-3.7 katrilyon lira arasında bir satış öngörülüyor.

Öte yandan tasarruf teşvik hesabına ihrac edilmiş olan 21 Şubat 2001 vadeli senetlerden yaklaşık 370 trilyon lira tutarında erken itfa yapılması programlandı. TMSF kapsamındaki bankaların portföyünde bulunan 20 Şubat 2002 vadeli tahvillerin 250 trilyon liralık bölümününde erken itfa edileceği açıklandı.

Erken İtfa


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır