kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Eyfel gözden düştü
Rezervasyon iptali beklentisi ile Fransa'ya yönelik turları azaltan turizmcilerin bir diğer korkusu Fransız vatandaşlarının Türkiye'ye girişinin engellenmesi

Fransa'nin sözde Ermeni soykırımı yasasını kabul etmesiyle, pek çok sektör olumsuz yönde etkilendi. Soykırım yasası nedeniyle halkta oluşan tepki ve gösterilen hassasiyeti göz önünde bulunduran kimi seyahat acenteleri, programlarından Fransa'yı çıkarıyor. Fransa yerine İspanya ve Latin Amerika ağırlık kazanıyor. Bando Turizm yetkilileri "İki yıl önce Abdullah Öcalan'ın İtalya'ya sığınması nedeniyle çok zor durumda kalmıştık. O dönemde rezervasyon yaptıran müşterilerin kayıtlarını geri çekmeleri nedeniyle düzenlediğimiz turlar iptal noktasına gelmiş ve çok zarar etmiştik. Turlarımızın yanmaması için tedbirli davranmak zorundayız" dedi.

BAZI TURLAR İPTAL EDİLDİ
Turizmcilerin asıl korktuğu olay Türkiye'nin Fransa'yı boykot amacıyla Fransız turistlerin girişini engellemesi. ETS Genel Müdürü Murat Ersoy "Ekonomik krizin sektörlere yeterince darbe vurduğu bir dönemde Türk turizmini asıl kötü yönde etkileyecek olan Fransızlar'ın Türkiye'ye girişinin yasaklanması olacak. Ambargo kararı ile ciddi bir döviz girdisini kaybedeceğiz" diye konuştu.

Üç adet Paris paketini yarı yıl tatil programından çıkaran ve Kurban Bayramı için de programlarına Fransa'yı dahil etmeyen Entaş Turizm yetkilileri "Düşen taleple doğru orantılı olarak arzımızı dengelemek zorundayız" şeklinde konuştu. Paris turlarının iptaline giden seyahat acentaları yetkilileri "Halk tepkisini belli etmekte erken davranıyor ancak bunu uygulamaya koymakta gecikiyor" dedi. Resmi istatistiklere göre, 1999 yılı itibariyle Türkiye'den Fransa'ya giden turist sayısı 100 bin iken 1999'da Fransa'dan Türkiye'ye gelenlerin sayısı 270 bin, 2000'de 449 bin oldu.

Maria İNANDI


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır