kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Arçelik mobilya ile büyüyecek
Arçelik, beyaz eşyadaki pazar payını genişletmek için mutfak ve modüler mobilya satacak. 2 yıl sonraki hedef 200 milyon dolar ilave ciro elde etmek

Çelik mobilya üretmek için yola çıkan Arçelik, ilk çalışma alanına yeniden giriyor. Ancak bu sefer üretim yerine pazarlamayı tercih eden şirket, hazır mutfak ve modüler mobilya satacak. Arçelik, yeni ürünlerinin sergilendiği ilk show-room'unu Maslak'ta açtı. Bu yeni faaliyet alanı ile iki yıl içinde 150-200 milyon dolarlık ilave ciro hedeflediklerini belirten Arçelik Satış ve Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Aka Gündüz Özdemir, "Beyaz eşyada yüksek bir pazar payımız var. Dolayısıyla o alanda büyümemiz daha zor olduğu için yeni alanlar açmayı doğru bulduk" dedi.

YENİ İŞ İMKANI
Haziran ayına kadar hem hazır mutfak hem mobilya satışlarının başlayacağını kaydeden Özdemir, hazır mutfaktan ziyade mobilya satışlarından önemli bir ivme beklediklerini dile getirdi. Yeni faaliyet alanı ile bayilerine de yeni gelir kapısının açılacağını dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

"Arçelik'in bin 600 bayisi var. Bunların hepsinde mutfak ve mobilya satmak mümkün değil. Ancak talep eden bayilerimiz var. Bu bayilerimize ek gelir imkânı sağlamış olacağız."

İLK TALEP 1.200 ADET
Şu anda tamamı ithal olan mutfakların 2 ile 7 milyar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu dile getiren Özdemir, ilk talebin bir konut kooperatifi tarafından geldiğini söyledi. Şu anda görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Özdemir, bin 200 adetlik talebin gerçekleşmesinin iyi bir başlangıç olacağını da kaydetti.

Beyaz eşyadan mobilyaya ve tamirat işlerine kadar bir evin ihtiyacı olan her türlü hizmeti sağlamayı hedefliyoruz. Arçelik'in bin 600 bayisi ve yetkili servisleri var.

Evlerin çoğunda ortalama iki Arçelik ürünü bulunduğunu düşünürsek servislerimiz zaten evlere girip çıkıyor. Neden servisler sadece beyaz eşya tamiri ile yetinsin? Bunu çok daha genişletip yeni imkânlar yaratabiliriz" dedi.

Fransız mutfaklar gümrükte
Arçelİk, pazara sunacağı mutfak ve mobilyaları İtalya, Fransa, Almanya ve İspanya'dan tedarik ediyor. Ancak, Fransa'nın sözde Ermeni Soykırımı Yasası'nı kabul etmesinin ardından gerginleşen Türkiye-Fransa ilişkileri nedeniyle Fransa'dan getirilen mobilyalar gümrükten çekilmedi. Şu aşamada beklemeyi tercih eden Arçelik, belirsizliğin dağılmasını ve iki tarafın da daha net tavır ortaya koymasını bekliyor. Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin, gerekirse ürünleri geri göndermekte tereddüt etmeyeceklerini söyledi. Esgin, Koç Holding'in Fransız firmalarla çok fazla iş yapmadığına işaret ederek, "Ülke olarak alınacak her türlü karara Arçelik olarak saygı duyar, katılırız" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır