kapat

01.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Ben bu rekoru niye kırdım
Sporcuların rekorlarını, bir "en"i başarmak için hayatları boyunca uğraşan bilimadamlarını anlıyoruz. Peki ama bir insan neden 1'den 1.000.000'a kadar olan sayıları yazmaya kalkışır? İşte bu belli değil!

En büyük salyangoz
Dünyanın en büyük salyangozları Afrika'da yaşıyor. Bilimsel adı 'achatina achatina' olanlar diğerlerinden daha heybetli! İşte bu türün şimdiye kadar ele geçen en büyük örneği 39.3 santim boyunda ve 900 gram geliyor. Adı da var: "Gee Geronimo".

En eski spor müsabakası
1460'dan beri düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreş Karşılaşmaları dünyanın en eski spor organizasyonu olarak kabul ediliyor. Batılılar'nın uzun süre "hoş bir egzotik gösteri" diye baktığı güreşler, son yıllarda "ayıcı" gay'lerin ilgisini çekince bir anda sansasyonel bir etkinlik oldu.

En metalik kadın
"Body piercing" denilen, vücudun çeşitli yerlerine metaller takma modası Edinburglu (İngiltere) Elain Davidson'u işte bu hale getirdi. 192'si kafasında olmak üzere vücudunda toplam 462 metal parçası bulunan Davidson, eğer bu parçalar kalitesiz ise her an pas tutabilir.

En korkusuz aktör
"Yaşayan aktörler içinde dublör kullanmayan kimdir" sorusuna her Türk, "Cüneyt Arkın" cevabını verir. Ne var ki kitaba göre bu kişi 65 filmle sevimli aktör Jackie Chan. Ancak Malkoçoğlu'na ayıp olmaması için bu bilginin kontrol edilmesi gerekiyor.

En anlamsız iş
Avustralyalı Les Stewant 16 yıl içinde 1'den 1.000.000'a kadar olan sayıları daktiloyla yazdı. Bu son derece önemli işin başına 1982'de oturan Stewart, 19 bin 990 dosya kağıdı harcadı.

En çok penaltı kaçıran futbolcu
Arjantin Milli Futbol Takımı oyuncularından Martin Palermo dünya penaltı kaçırma şampiyonluğunu elinde tutuyor. Paraguay'da düzenlenen Copa America 1999'da mavi beyaz formalı takımı, Colombiya ile oynarken tam üç penaltı kaçırdı! Arjantin maçı kaybetti.

En küçük disko
Londra'daki "The Miniscule of Sound" en küçük gece kulübü. 1.2 metre eninde, 2.4 metre boyunda olan diskonun 2 metre karelik bir dans pisti var. 'Sıkışalım arkadaşlar' çağrısıyla, DJ dahil bu alana 14 kişi sığabiliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır