kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

"Mücahit Erbakan" suçu teknisyene atıldı
Anayasa Mahkemesi bugün toplanarak FP'nin kapatılmasına ilişkin davayı görüşecek. Mahkeme, RP'nin devamı olduğu iddiasıyla FP'nin büyük kongresine ilişkin ek delilleri inceleyecek. FP'nin büyük kongresinde Necmettin Erbakan lehine atılan sloganların yanısıra en fazla tartışılan olay dev ekrandan 15 dakika "Mücahit Erbakan" yazısının geçirilmesi oldu. Ancak FP ilginç bir yönteme başvurdu. FP kongresinin organizasyon görevini üstlenen Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, "Mücahit Erbakan" yazısının sorumluluğunu kongrede görevli teknisyene yıktı. Güneri, yönetimin talimatı olmaksızın teknisyenin bilgisayar ekranına "Mücahit Erbakan" yazdığını ve sonra da heyecanlanarak sinevizyon ekranına yansıttığını bildirdi. Güneri teknik görevlinin ifadesini sunabileceklerini de söyledi. FP'liler ayrıca, kongrenin dava açıldıktan sonra yapılması nedeniyle delil olamayacağını savunuyor.

Hüseyin ÖZALP

Vekillere Irak dersi
Meclis Başkanlığı'nın görevlendirmesiyle Şubat ayı başında Irak'a gidecek olan 10 kişilik milletvekili heyeti yarın Dışişleri tarafından düzenlenecek brifinge katılacak. Brifingde Irak'la olan ilişkilerimiz ve ülkenin etnik yapısı konularında ayrıntılı bilgi verilecek. Milletvekili heyetinin, Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'le görüşmek istediği ve randevu işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Irak lideri Saddam'la görüşmeye hazırlanan vekiller iki ülke ilişkilerinin dayandığı tarihsel bağları simgeleyen bir bakır tepsiyi hediye edecekler.

Fatih ATİK

Bakanlara sivil plaka
Kabinede sivil plaka kullanımı yaygınlaşıyor. Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'n ardından bakanlardan bir bölümü daha sivil plakayı tercih etti. Bakanlar arasında sivil plaka kullanımının yaygınlaşmasınada artan terör olaylarının etkili olduğu belirtiliyor. Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısına Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın 06 ALS 65, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın 06 YCM 76, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'in 34 VSY 07, Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin 67 EZ 599, Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz'ın 06 RYP 56, Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın 06 RCH 57 plakalı araçlarla geldikleri görüldü. İstanbul'da olduğu için toplantıya katılamayan Yılmaz, hükümete girdikten sonra makam aracına 06 S 4092 plakasını taktırmıştı. Ecevit ise, 06 DM 351 plakalı Renault Safrane marka araca biniyor.

Erhan SEVEN

Ödünç mayo
Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde Özel Kalem Müdürü olan ANAP eski milletvekili Engin Güner "Özal'lı Yıllarım" adıyla bir kitap yazdı. Kitapta Efe Özal'a nasıl kız istendiği, Başkan Bush'a götürülecek Devrek bastonu için, Semra Özal'ın "Adam kendisini yaşlı hisseder" demesi üzerine hediyenin Bursa bornozuna çevrildiği gibi anılar var.

En ilginç anı ise dönemin Dışişleri Bakanı Safa Giray ile ilgili. Kıbrıs'ı görüşmek üzere lacivert takım elbisesiyle Okluk koyuna gelen Giray, Özal'ın "Yüzerken konuşuruz" önerisi ile karşılaşıyor. "Mayom yok" diyor ama Özal yedek mayosunu Giray'a veriyor. Özal ve Giray Okluk sahillerinde Kıbrıs sorununu, kulaç atarken konuşuyor.

Kamboçya'da iki vekil
FP İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman ile DSP Antalya Milletvekili Ahmet Sancar Sayın, rüyalarında görseler inanmayacakları bir ülkeye gittiler. İki vekil Siyam körfezindeki Kamboçya'dalar. Asya Parlamenterler Birliği toplantısına katılan ve Başkent Phnom Penh'e ayak basan ilk Türk vekil olan Kahraman ile Sayın, Vietnam ile Tayland'ın komşusu 10 milyon nüfuslu ve yüzde 90'ı Budist olan Kamboçya'dan ilginç anılarla dönüyorlar.

Hangi Kasnak?
ANAP Diyarbakır Milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu, 28 Şubat tartışmaları ve "Andıç" konularında TBMM Başkanlığına bir önerge verdi. Önergesinde, bu tartışmalarda "Orgeneral Erol Kasnakoğlu'nun rolünü" sordu. Önerge Meclis tutanaklarına geçti. Ama Türk Silahlı Kuvvetlerinde Orgeneral Erol Kasnakoğlu diye bir isim yoktu. Seydaoğlu, Tümgeneral Erol Özkasnak'ın hem soyadını değiştirmiş, hem de terfi ettirmişti.

İkili koalisyon
Partilerinde yaşadıkları sorunların ardından biri ihraç edilen, diğeri de istifa eden MHP İçel Milletvekili Ali Güngör ile DSP İstanbul Milletvekili Mustafa Düz, TBMM'de iki kişilik koalisyon oluşturdu. Düz ve Güngör artık Genel Kurul salonunda birlikte oturuyorlar. Koalisyon hükümetinin eski ortakları artık Bağımsız ikili.

Ciğer edebiyatı
- İsmail Köse (MHP): Hükümet suiistimallerin üzerine gidiyor

- Ali Rıza Gönül (DYP): Yolsuzlukları örtüyorsunuz

- İsmail Köse (MHP): Biz birbirimizin ciğerini biliriz

- Turhan Güven (DYP): Ne ciğeri?

- Necdet Suruhan (DSP): Ben Anayasacılardan görüş aldım

- Aslan Polat (FP): Ciddi misin?

- Necdet Suruhan (DSP): Ciddiyim

- Aslan Polat (FP): Yemin et...

FP'den silahlı vekiller için önerge
Milletvekillerinin Genel Kurul'a silahlı geldikleri iddiasını ortaya atan FP'li Avni Doğan ise, "Ben şu parti ya da falan milletvekili silahlı geliyor demedim. Silahlı milletvekilleri Genel Kurul'a geliyor. Meclis Başkanlığı'na çağrı yaptık, resmi müracaatta da bulanacağız" dedi. Bunu ilk defa kendisinin söylemediğini ifade eden Doğan, "Meclis'e silahlı girilmesi yasak buna rağmen vahim şeyler olabileceğini söyledim, yine söylüyorum, olaylar olabilir. Daha önce bir milletvekili Meclis çatısı altında öldürülmüştü" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, MHP'lilerin Meclis'e silahlı gelmediğini söyledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır