kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
'Bu içtüzük katil eder!..'
Meclis İçtüzüğü değişikliğine MHP'li Sökmenoğlu da tepki gösterdi. Ortak strateji izleyen DYP ve FP'liler "Çaresiz kalırsak, kürsüyü işgal ederiz" diyor

Meclis'in iki ay uğraşarak Anayasa Komisyonu'ndan geçirdiği 51 maddelik içtüzük değişikliğinin geri çekilmesi ve yerine "Meclis'in sesini kısan" 8 maddelik yeni bir teklif getirilmesi nedeniyle tartışmalar tırmanıyor. Teklifin geçen hafta Genel Kurul'da görüşülmesi sırasında yoklamada hile yapıldığı ortaya çıktı, MHP'lilerin "silah gösterdiği" iddia edildi. Muhalefet "Bu içtüzük adamı katil eder" yorumu yapıyor.

80 ÖNCESİ GİBİ...
Ancak, muhalefetin tepkisine MHP'li Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu da destek verdi. İktidar partilerinin grup başkanvekillerinin hazırladığı teklife karşı çıkan Sökmenoğlu, "Meclis'in süratli çalışmasına evet ama, bir hakkın kullanılması da engellenemez. Maddeler üzerinde görüşme yapılmaması uzlaşmayı da ortadan kaldırır" dedi. Sökmenoğlu, SABAH'a şunları söyledi: "1980 öncesi muhalefet iktidar çekişmesi gelmek üzere. Zıtlaşmayı zihniyet sayan anlayış hakim olmamalı. Sıkıntılar yeni yasaklarla aşılamaz. Yeni teklif ile maddeler üzerinde görüşme yapmayı kaldırmak, her madde için tek önerge verebilme kısıtlaması getirmek, hukukla da başdaşmaz. Maddeler hiç okunmadan oylanacak. Böyle görüşme olur mu?"

KÜRSÜ İŞGALİ
Meclis Genel Kurulu'nda bugün içtüzük değişiklik teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Muhalefet partileri teklifin geri çekilmesini sağlamak için her yolu deneme konusunda anlaştı. DYP Grup Başkanvekili Nevzat Ercan, SABAH'a "Muhalefeti susturma amaçlı bu teklifle parlamento artık yasama görevini layıkıyla yapamayacak. Başka çaremiz kalmazsa, meşru müdafaa hakkımızı kullanır, gerekirse kürsüyü işgal ederiz" dedi. FP lideri Recai Kutan da, içtüzük teklifinin geri çekilmesi için Başbakan'dan randevu istedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır