kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Sanatçılar yarın Köşk'te
Son dönemde yaşanan sosyal, siyasal ve ekonomik olayları konuşmak için 270 sanatçı ve yazarı temsilen 45 kişilik bir heyet yarın Çankaya Köşkü'ne çıkacak

Gaffar Okkan'ın şehit edilmesi, açlık grevleri cezaevi operasyonları ve ekonomik kriz... Bu başlıklar Türkiye gündeminden düşmeyen gelişmeler. İşte bu olaylara dikkat çekmek, tanışmak ve tırmanan şiddetin etkilerinden doğacak sorunları dile getirmek için 270 sanatçı ve yazar Cumhurbaşkanı Sezer'e çıkıyor.

270 yazar ve sanatçıyı temsilen 45 kişilik bir grup 31 Ocak tarihinde Çankaya'ya çıkacak ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşecek. Görüşmelerinde Sezer'den barışçı ve adaletli çözümler istenecek. 270 sanatçı ve yazar bundan 2 hafta önce Ahmet Necdet Sezer'den randevu istediler. İşte 270 sanatçının Sezer'e yazdıkları randevu dilekçesi: "Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasal sorunlarla ağırlaşmış gerilimli süreçte, sanat ve kültür insanları olarak sorumluluk ve kaygı duymaktayız. Size bu kaygı ve dileklerimizi iletmek, görüş ve önerilerimizi öğrenmek üzere farklı sanat dallarının temsil edildiği bir grup için makamınızdan randevu talep ediyoruz".

SEZER'İN KONUKLARI
Toplam 270 sanatçı ve yazarı temsilen 31 Ocak'ta (yarın) Sezer tarafından kabul edilecek isimler şunlar; Adalet Ağaoğlu, Edip Akbayram, Derya Alabora, Orhan Alkaya, Mustafa Altıoklar, Aytaç Arman, Duygu Asena, Erendiz Atasü, Ataol Behramoğlu, Cengiz Bektaş, Erhan Bener, Yavuz Bingöl, Umur Bugay, Hadi Çaman, Reis Çelik, İsa Çelik, Mazlum Çimen, Melike Demirağ, Mehmet Ege, Şükrü Erbaş, Bilgesu Erenus, Yücel Erten, Yasemin Göksu, Mehmet Güleryüz, Alpay Kabacalı, Julide Kural, Pınar Kür, Lale Mansur, Tuncer Necmioğlu, Erkan Oğur, Zuhal Olcay, Aykut Oray, Tan Oral, Erdal Öz, Arif Sağ, Vecdi Sayar, Memtaz Sevinç, Hale Soygazi, Suavi, Berhan Şimşek, Zeynep Tanbay, Fehat Tunç, Atıf Yılmaz

NELERİ KONUŞACAKLAR

ATAOL BEHRAMOĞLU
Kendiliğinden oluşan fikir

270 kişiden oluşan sanatçı girişimi kendiğilinden oluşan bir hareket. Türkiye'de yaşanan cezaevi olayları ile biraraya geldik. Yani bu, hiçbir kişi ya da kuruluş tarafından oluşturulan bir hareket değil. Gelişen olaylar bizi buraya sürükledi. Sezer ile tırmanan şiddet olaylarını konuşacağız.

MELİKE DEMİRAĞ
Güvenilir hukuk adamı

MakamIna hoşgeldin demek benim ilk arzum. Kendisi güvenilir bir hukuk adamı. Öncelikle onunla tanışmak istiyorum. Gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğim tek cumhurbaşkanı da sayın Sezer'dir. Sayın Sezer'le, Türkiye'deki insan hakları ihlallerini konuşacağız.

LALE MANSUR
Sorunları konuşacağız

CumhurbaŞkanI-mIzla Türkiye'nin sorunlarını ama yoğun olarak cezaevlerinde olup bitenleri konuşacağız. Açlık grevleri devam ediyor, ortada inanılmaz iddialar var ve güvenilir bir sivil toplum örgütünün bu olaylarla ilgilenmesi zamanı geldi.

BERHAN ŞİMŞEK
Olaylara çözüm için

Bİzler Etiler'de ceket yakan sanatçılardan olmadığımız için tribünlerden maçı izlemeyi kabul etmedik ve uzlaşmacı tavrımızı yansıtmak için Sezer'e çıkmaya karar verdik. İnsanları ayırmadan yaşanan olayların çözümü için çalışacağız.

Bülent GÜNAL- Öge DEMİRKAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır