kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Ecevit'in dede evi müze oluyor
DSP'li Hadi Dilekçi, Başbakan Ecevit'in babasının büyüdüğü evi buldu, Kültür Bakanlığı'nı devreye soktu. Ev restore edilerek müze haline getirilecek

DSP Kastamonu Milletvekili Hadi Dilekçi Başbakan Bülent Ecevit'e anlamlı bir sürpriz hazırladı. Dilekçi, Başbakan Ecevit'in de yıllarca önce kısa süre kaldığı dedesi Mustafa Şükür Efendi'nin, Kastamonu'nun Daday ilçesindeki evini müzeye dönüştürmek için girişimde bulundu. Dilekçi'nin girişimiyle harekete geçen Kültür Bakanlığı evin restore edilerek, müze haline getirilmesi için çalışma başlattı. Dilekçi, Kültür Bakanı İstemihan Talay ile görüşerek, Ecevit'in dedesi Mustafa Şükrü Efendi'nin şu andaki değeri 7 milyar olan evinin bakanlık tarafından müze haline getirilmesi teklifinde bulundu.

RESTORE EDİLECEK
Bakan Talay'ın da onaylaması üzerine, Ecevitler'in Kastamonu'daki evi için çalışmalar başladı. Aslına sadık kalınarak, restore edilecek olan evde Ecevit'in CHP Kastamonu Milletvekili olan babası Fahri Ecevit'in çalışma odasının da sergileneceği bildirildi.

ZİYARET EDEMEMİŞTİ
Nüfusundaki ikinci ismi Mustafa'yı dedesinden alan Ecevit, 18 Nisan 1999 seçim döneminde Kastamonu'ya gitmiş, ancak, dede evini ziyaret edememişti. 4 Nisan 1999'da seçim gezisi nedeniyle gittiği Kastamonu'da yoğun yağış nedeniyle, 10 dakikalık bir miting yapabilen ve Daday'a gidemeyen Başbakan Ecevit, köyü ve evi ziyaretten mahrum kalmıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır