kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Zor görev
Meclis'in en genç vekillerinden Tayyibe Gülek, Avrupa'da önemli bir görev için kolları sıvadı. Tayyibe Gülek, "Hakkımızdaki önyargıların aşılmasına çalışacağım" dedi

DSP Adana Milletvekili Tayyibe Gülek, Avrupa Konseyi İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Komisyonu Başkan Vekilliği'ne seçildi. Komisyon 76 üyeden oluşuyor ve ülkeleri "insan hakları" boyutuyla incelemenin yanı sıra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi üyelerinin seçiminde de aktif rol oynuyor. Her ülkeden bir hakimin bulunduğu mahkemenin üyeleri seçilirken, komisyonun mülakatından geçiyor.

BİLGİLENDİRECEĞİM...
Gülek'in verdiği bilgilere göre, siyasi nitelikli raporlarda, önce insan hakları komisyonundan görüş alınıyor. Avrupa Konseyi gündemine alınması gereken konularda komisyonun ağırlığı bulunuyor. Gülek, iki yıl sürecek görevi boyunca "Ne yapmayı planlıyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Son derece tek taraflı ve ön yargılı olarak yaklaşılan Türkiye'deki insan hakları konusunda, Meclis'in ve hükümetin son iki yılda yaptığı çalışmaları, çıkarılan kanunları anlatıp Avrupalı parlamenterleri bilgilendirmek istiyorum. Komisyonu adil bir şekilde çalıştırmak için çok planlarım var."

KULİS YAPMIŞTI
DSP Adana Milletvekili Tayyibe Gülek, daha önce de ABD senatosunda ele alınan ancak Başkan Clinton'ın girişimi sonucu engellenen sözde ermeni soykırımı tasarısı için, kulis yapmak üzere bir parlamento heyeti ile birlikte ABD'ye gitmişti. Gülek'in yanı sıra ANAP'lı Mehmet Ali İrtemçelik ve DYP'li Ayfer Yılmaz'ın da bulunduğu heyetin temasları etkili olmuştu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır