kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Çok yedikten sonra direksiyona geçmeyin
İngiltere'de Kraliyet Otomobil Kulubü (RAC) tarafından yapılan bir araştırma her yıl 4 milyon sürücünün direksiyon başında uyuduğunu ortaya çıkarınca, Trafik Kazalarını Önleme Kurumu "Uyku Kovma yöntemlerini gösteren bir afiş hazırladı. Kurumun önerisine göre direksiyonda uyumamak için öncelikle ağır bir yemekten sonra araç kullanmamak gerekiyor.

Bunun dışında günde 8 saatten fazla araç kullanmamak, her 2 saatte bir mutlaka 15 dakika yürüyüş yapmak, uyku bastırdığında aracı kenara çekip dinlenmek, ağır bir çalışmadan sonra direksiyon başına geçmemek, yolculuklarda mümkünse her saat başı direksiyonu başka bir sürücüye devretmek önemli. 2 saatten fazla yolculuklar öncesi hindi, kuzu eti ve muz yememeniz gerekiyor.

Bahçeşehir'de kazları vurdular
Almanlar et özlemi nedeniyle kaz, ördek ve tavuk gibi her çeşit uçan kaçan hayvanı yerken, Türkiye'de bu hayvanlar farklı nedenlerle yok ediliyor. Zevk için... Bir süre önce Bahçeşehir'de yapay bir göletteki kaz ve ördekler kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından pompalı tüfekle vuruldu. Bahçeşehir Belediyesi tarafından inşa edilen göletin, ördek ve kazları Bahçeşehirli çocukların sevgilisiydi. Hayvanları ölmüş halde gören minikler zor sakinleştirildi. Hayvanların katili ise henüz bulunamadı.

Suikast silahları sınırda ele geçirildi
Şanlıumrfa il Jandarma Komutanlığı ekipleri, Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan bir kamyonun silah taşıdığı duyumunu aldı. Ekipler, Abdulkadir O. yönetimindeki 63 HH 690 plakalı kamyonu, Habur'dan giriş yaptıktan sonra Karakuzu Köyü yakınında durdurdu. Yapılan aramada, kamyonun deposunda değişik çap ve markada 33 tabanca, suikast silahı olarak bilinen 3 Uzi otomatik tabanca, 1 susturucu, 2 Kalaşnikof otomatik tüfek, 36 şarjör, bin 700 mermi ele geçirdi. Abdulkadir O, İbrahim O ve Nahsan D'nin sorgularının sürdüğü bazı kişilerin de arandığı bildirildi. Yetkililer, Irak'tan Türkiye'ye getirtilerek, yurtiçinde bazı kişilere götürülmek istenen silahların terör örgütleriyle bağlantısının ve daha önce herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırıldığını söylediler.

Mehmet YILDIRIM

İnfazcı koca yakalandı
Adana'da eşi ve birlikte kaçtığı evli ve üç çocuk babası Halil İbrahim Başıboş'u sokak ortasında kurşun yağmuruna tutarak öldüren koca Gökhan Çelikkıran (26), önceki gece polise teslim oldu. Törelere göre nikahlı bir kadının başkası ile kaçmasının cezasının ölüm olduğunu söyleyen Gökhan Çelikkıran, "Aile meclisi karar verdi, ben namusumu temizledim" dedi. Evli ve iki çocuk annesi Fadime Çelikkıran (25) dolmuş şoförlüğü yapan kendisi gibi evli Halil İbrahim Başıboş ile yaklaşık 20 gün önce Şanlıurfa'ya kaçmıştı. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis olaya başka kişilerin de karışmış olabileceğini belirtti.

Halil BİLEK

Drej Ali sorgu için Ankara'da
Bufalo Operasyonu kapsamında, tedavi gördüğü hastanede gözaltına alınan "Drej Ali" lakaplı Ali Yasak, taburcu edildikten sonra polis tarafından alınarak Ankara'ya götürüldü. Sinüzit tedavisi için geldiği Florance Nightingale Hastanesi'nde gözaltına alınan Yasak hakkında, Ankara DGM'nin yakalama kararı bulunuyordu. Yanındaki iki polisle birlikte Atatürk Havalimanı'na gelen Ali Yasak, rahat davranışlarıyla dikkat çekerken, polislerin kapıyı şaşırması üzerine bir süre havalimanında bekledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır