kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Camilere gözaltı
Hizbullah'ın camileri ele geçirme çabası, Diyarbakır suikastıyla tekrar gündeme geldi Okkan'a ateş açılan caminin eski müezzini, Hizbullahçı olduğu için görevden alınmış

ANKARA- Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polisin ölümüne neden olan kanlı saldırı, dikkatleri bir kez daha Hizbullah-cami ilişkisine çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı, Hizbullah'ın camileri ele geçirmesini önlemek için çalışmalarını artırırken, Okkan'a bahçesinden ateş edilen caminin eski müezzininin geçen yıl "Hizbullahçı" olduğu gerekçesiyle görevine son verildiği öğrenildi. Müezzin M.Nuri Yas'ın Haziran'da teftiş kurulu raporu sonucu Hizbullah bağlantısı saptanınca meslekten atıldığı bildirildi.

KAPILAR KAPANIYOR
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da, "Hizbullah camileri ele geçirmek istiyor" diyerek aldıkları önlemleri SABAH'a anlattı. Yılmaz, bugüne kadar 21 imamı şehit eden Hizbullah'a yardım ve yataklık eden 97 imamın görevine son verildiği, 7 kişi açığa alındığı ve 16 imamın yargılandığını söyledi.

Camileri eğitim alanı olarak gören Hizbullah'ı barındırmamak için namaz vakitleri dışında cami kapılarının kapatılması kararlaştırıldı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da camiler, namazdan kısa bir süre önce açılıyor ve namaz bittiği anda kapısı kapatılıyor. Böylece daha önce camilere ibadet için geliyormuş gibi yapıp vatandaşları devlete karşı kışkırtan Hizbullah'a büyük bir darbe indirildiği bildiriliyor.

AYDINLATMA EKİPLERİ
Terör örgütüne korkuyla ya da gönüllü olarak yardım eden din görevlilerini belirleyip görevlerine son vermek için imam ve müezzinler de denetime alındı. Şehirlerde ve ilçelerde darbe yiyince köye yönelen Hizbullah'ı köylerde de barındırmamak için "Aydınlatma Ekipleri" kuruldu.

Yılmaz, Hizbullah'la mücadele konusunda "Uzak köylerdeki camilerin cemaatlerine büyük görev düşüyor. Teröristler geldiğinde güvenlik güçlerine haber versinler" dedi.

OKKAN ZİRVESİ
Öte yandan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'a Okkan ve 5 polisin öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma ve yürütülen operasyonlar konusunda bilgi verdi.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır