kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
"Türkiye'de vahşi batı ortamı vardı"
Telekomünikasyonun güçlü olması gerektiğini kaydeden Ali Koç, "Türk Telekom'a yapılan yenilir yutulur gibi değil" dedi

Türk Telekom'un özelleştirilme süreci ile tartışmalar sürerken Dünya Gümrükler gününe panelist olarak katılan Koç Holding Yeni İş Geliştirme Koordinatörü ve Bilgi Grubu Yürütme Komitesi Başkanı Ali Koç, telekomünikasyona yatırım yapılmamasını eleştirerek, sektörn bir ankacılık, ya da çimento sektörü olmadığının altını çizdi ve " Vahşi batı ortamı gibi bir ortam sergileniyordu. Bugünkü Hükümet bunu düzenletmeye çalışıyor. Türk Telekom'a yapılan haksızlık yenilir yutulur gibi değil" dedi.

DEĞERİ DÜŞTÜ
Gümrük Müsteşarlığı tarafından "Dünya Gümrük Günü" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen panele katılan Koç Holding'ten Ali Koç, halen dünyanın sadece yüzde 5'inin internete bağlı olduğunu ifade ederek, dünyanın henüz devrimin başında olduğunun altını çizdi. Koç, e-ticarette Türkiye'nin bulunduğu yeri de irdelerken, halen taklit modellerin uygulandığını, altyapı ve finansman anlamında sıkıntı çekildiğini ifade ederek, " Bugün Türkiye'de irili ufaklı internet sağlayacısı 70 firma var. Bunlardan 7'si büyük. Ancak ileriki dönemde sayıları 2'de sınırlı kalacak. Çünkü operasyonel karlılıkları yok" diye konuştu.

"Bölgenin lideri olabilmemiz için uzun vadeli stratejiler gerekli. Telekomünikasyon çok önemli" diyen Koç, sözlerine şöyle devam etti; " Türk Telekom'a yapılan haksızlık yenilir yutulur değil. Türkiye teknolojik altyapı ile bütün ülkelerin önüne geçebilir. Burada Türkiye'nin avantajı çok daha büyük. Çünkü iletimişde altyapısını yeni kuruyor. Çift yönlü, fiberoptik altyapı döşeniyor ve daha iyisi de döşenmeye devam edecektir".


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır