kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Manipülasyona anında müdahale...
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, manipülasyonları anında görebilecek ve müdahale edilecek "Piyasa Gözetim Sistemi" kuracaklarını, bu projeyi 1-1.5 yıl içinde hayata geçireceklerini söyledi.

"Erken Uyarı Sistemi" de denilen bu proje ile her türlü sistem dışı hareketi anında izlemeye başlayacaklarını belirten Cansızlar, bunun için yeni bir bilgi işlem merkezi oluşturulacağını kaydetti. Cansızlar, bu merkeze İMKB, Takasbank, Altın Borsası, aracı kurumlar ile şu an sayısı 315 olan ve piyasada hisse senetleri alıp satan bütün şirketlerin bağlanacağını söyledi. Cansızlar konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

SIRA KAPATILACAK
"Sıfırdan başlayarak yepyeni bir sistem oluşturuyoruz. Bu yeni sistem ile Başkanlık'taki bilgi işlem merkezimizde uzmanlarımız ekran başında piyasalardaki bütün hareketleri sürekli takip edecek. Piyasada anormal iniş ve çıkışlar mı var, hemen müdahale edilecek. İşlem kapatılacak ve İstanbul'da anında durumun ne olduğuna bakılacak. Birşey varsa hemen ortaya çıkarılacak. Herhangi bir sorun yoksa da işlem tekrar açılacak. Bu çerçevede yeni bir örgütlenme modeline de gideceğiz. Yeni dönemde sermaye piyasalarında en güvendiğimiz araç erken uyarı sistemi olacak. Piyasa gözetim sistemi ile her türlü manipülasyon ve mevzuata aykırı hareketlere anında müdahale edebileceğiz."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır