kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

"Cep" mesajı istifa ettirdi
Filipinler eski Başkanı Joseph Estrada'yı istifaya sürükleyen etkenlerin başında, muhalif GSM şirketinin hazırladığı bir cep telefonu mesajı olduğu söyleniyor. "İstifa et" yazılı grafikli mesaj, günde binlerce kez muhalefet tarafından Estrada'nın cep telefonuna gönderiliyordu. Aynı mesajı halk da kendi arasında 80 milyon kez birbirine gönderdi.

Kardeşimi tutuklayın çünkü legomu çaldı!
Kanada'da polis, duyanları şaşkına çeviren bir suç duyurusu aldı. Ontario kentinde 7 yaşındaki bir çocuk, polise giderek kızkardeşinin tutuklanmasını istedi! Küçük çocuk, "4 yaşındaki kızkardeşim benim legomu çaldı. Tutuklanmasını istiyorum" dedi.

Mamutlar grip yüzünden öldü
11 bin yıl önce nesli tükenen mamutların, insandan kaptıkları nezle ve grip yüzünden öldükleri iddia edildi. ABD Doğal Tarih Müzesi uzmanlarından Ross MacPhee, "Bu hayvanlar, insanlar Amerika kıtasına ayak bastıktan sonra öldü. Kemiklerinde yaptığımız araştırmalar, birçoğunun grip ya da nezleden öldüklerini ortaya çıkardı" şeklinde konuştu.

Görkemli düğün yapan işsiz kalacak
Kırgız memurlara görkemli düğün yapmaları yasaklandı. Cumhurbaşkanı Askar Akayev, ülkedeki ekonomik krizi gerekçe gösterip memurların gösterişli düğün yapmalarını yasakladı. Bakanlar Kurulu kararıyla getirilen yasağa göre 500 kişilik düğün yapan memurlar derhal işten atılacak.

Perez: Bush'un başka şansı yok
İsrail eski Başbakanı Şimon Perez, ABD Başkanı George W. Bush'un Ortadoğu politikası konusunda, "Barışa karışmaktan başka şansı yok. Bu konu, dış politikanın bir parçası" dedi. 6 Şubat'taki başkanlık seçimlerin güçlü ismi Likud partisi lideri Ariel Şaron için ise, "Onun istediği, Araplar olmadan barışı sağlamak" dedi.

Ruslar'dan karada ve suda tam isabet
Rusya'nın Tula Askeri Enstitüsü uzmanları, sualtında da ateşlenebilen yeni bir tüfek geliştirdi. Albay Yuri Danilov, ASM marka tüfeğin ilk denemelerinin başarıyla sonuçlandığını açıkladı. Karada Kaleşnikof mermisi atabilen tüfek, sualtında da aynı merminin daha uzunlarından atıyor ve hem karada hem de sualtında kullanılabiliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır