kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Hayvanat bahçesinden kaz kaçırma!
Berlin'deki bir hayvanat bahçesinin çalışanları, kırmızı etten mahrum kalınca çareyi, kadrolu kazları yemekte buldular

Deli dana hastalığı yüzünden et yiyemeyen Almanlar hayvanat bahçelerine saldırdı. Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir hayvanat bahçesinin görevlileri, ördek, kaz ve tavukları birer birer çalıp yedi. Olay çocukların her zaman görmeye alışık oldukları hayvanları yerlerinde bulamaması üzerine ortaya çıktı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER
Hırsızlık Berlin'in Kreuzberg semtindeki popüler bir hayvanat bahçesinde meydana geldi. Hayvanat bahçesine rutin ziyaretini gerçekleştiren çocuklar, gördükleri manzara karşısında şoke oldular. Her gün sevdikleri ve yem verdikleri kazların, ördeklerin, tavukların yerlerinde yeller esiyordu. Ziyaretçilerin şikayeti üzerine hayvanları kimin çaldığını araştıran hayvanat bahçesi yönetimi, hırsızlığın nedenini öğrenince şaşkına döndü. Hırsız çalışanlardı. Suçlarını itiraf eden görevliler neden olarak deli dana hastalığı olarak bilinen BSE'yi gösterdiler: "Çalmaktan başka bir çaremiz yoktu."

80 MİLYON ALMAN ETE AÇ
Uzun süredir Almanya'da gündemini meşgul eden hastalık nedeniyle ne yiyeceklerini şaşıran 80 milyon Alman içinde bulunduğu psikolojiyi en iyi şekilde yansıtan hırsızlık olayı, gazetelerin ilk sayfalarında yer aldı. Almanya'nın "vejetaryen olacağıma ölürüm daha iyi" diye düşünen insanların ülkesi olduğunu söyleyen sosyologlar, BSE yüzünden halkın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük paniği yaşadığını belirtiyorlar. Kasım ayından beri kırmızı etin market ve şarküterilerde satışının yasaklanması Almanlar'ı başka arayışlara yöneltiyor.

PARLAMENTODA DA YENMİYOR
En büyük zevkleri olan sosis yemekten mahrum olan Almanlar'ın neler yiyebilecekleri radyo ve TV programlarının en önemli konularından biri. Yasaktan et düşkünü Alman milletvekiller de etkileniyor. Kırmızı ve beyaz etin yaklaşık bir aydır Alman Parlamentosu'nun restoranlarında kullanılmaması milletvekillerini lahana, patlıcan gibi sebzelere yöneltiyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır