kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Rus gazeteciler Putin'le söz düellosuna girdi
Rusya'nın tek bağımsız televizyon kanalı NTV'nin devlet tekeli altına girmesinin yankıları sürüyor.

NTV'nin devlet tekeline girmesine karşı çıkan TV yönetimi ile ünlü muhabirleri dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. Oldukça gerilimli geçen toplantıda bazen seslerin yükseldiği söyleniyor. NTV'yi hileli bir mahkeme kararı ile devlet tekeline alınması konusunda Putin'i suçlayan TV yönetimi, dün Putin'le yarım saat görüştü. Putin, söze "NTV'nin bugünkü yapısının ve bağımsızlığının korunmasından yanayım" diye başladı. Ancak kendisini suçlayan NTV yöneticileri yavaş yavaş söz münakaşasına girmeye başlayınca, Putin "Gazprom ile aranızdaki mali sorunlara müdahale edemem. Sorunlar yasalar çerçevesinde çözümlenmeli" dedi.

"BAŞKAN BİZE İNANMADI"
Yarım saatlik toplantıyı değerlendiren NTV'nin Genel Müdürü ve ünlü haber sunucusu Yevgeni Kiselyov, "Görüşmemiz zaman zaman tartışmaya dahi dönüştü. Muhabirlerimiz bazen başkanın sözünü kesti. Canlı bir tartışma oldu. Putin birçok görüşümüzü kabul etmedi. Karşı fikirler söyledi. Galiba Başsavcılık onu yanlış bilgilendirmiş" dedi. Putin, NTV yöneticileriyle görüşmeden önce Başsavcı ile görüşmüştü.

Geçtiğimiz günlerde bir Rus mahkemesi, NTV'nin ülkenin doğalgaz tekeli Gazprom'a Temmuz ayındaki ödemeyi yapamayacağı kararını alıp, TV'nin yüzde 19 hissesini Gazprom'a vermişti. Gazprom, bu kararla birlikte TV'nin yüzde 65 hissesini alarak yönetimde söz sahibi olmuştu. NTV yönetimi, mahkemenin bu skandalı kararın ardında Rus lider Putin'in olduğunu iddia ederek, durumu uluslararası mahkemelere şikayet edeceklerini açıklamışlardı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır