kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
En 'kral' ofisi kiraladı
Bill Clinton, dünyaca ünlü Carnegie Hall Tower'da yıllık kirası 665 bin dolar olan büyük bir ofis tuttu. Kirayı devlet ödeyecek!

8 Yıllık başkanlığı süresi boyunca yaptığı her olayla gündem oluşturdu. Giderayak bazı mahkumları siyasi amaçlar nedeniyle affetti diye basın çok üzerine geldi. Ancak hiçbir şey ABD'nin 42'nci Başkanı Bill Clinton'ın moralini bozamadı. Clinton bu kez de yeni kiraladığı ofisiyle eleştiri topladı. Bazılarının saray yavrusu diye tanımladığı ofis, New York'taki 57'nci sokak üzerinde bulunan Carnegie Hall Tower'ın 56'ncı katında. Clinton katı kiralayıp ofis olarak kullanacak. Amerikan yasalarına göre ise bu ofisin kirasını devlet ödeyecek.

DÖRT BAŞKANA BEDEL
Yasalar, eski başkanlara, görevden ayrıldıktan sonra hükümet hesabına bir ofis kiralama hakkı veriyor. Ancak Clinton'ın kiraladığı kat için devlet yılda 500 ila 665 bin dolar (340-452 milyar lira arası) kira ödeyecek. Binadaki ofislerin metrekaresi 1076 dolar civarında. Bu fiyatı çok bulan Hazine yetkilileri, emlakçılarla masaya oturup fiyatı 645 dolara kadar çekti. Clinton'ın ofisi için ödenecek kira bedeli, George Bush, Ronald Reagan, Jimmy Carter ve Gerald Ford'un ofislerinin yıllık kirasının toplamından daha pahalı. 4 başkanın tuttuğu ofislerin toplam kirası 624 bin dolar ediyor. Amerikan hazinesi, Reagan'ın Cali ornia'daki ofisine yılda 285 bin, Bush'un Houston'daki ofisine 147 bin, Carter'ın Atlanta'daki ofisine 93 bin, Ford'un California'daki ofisine ise 99 bin dolar ödüyor.

YATIRIMCILARLA BİRLİKTE OLACAK
Clinton, Carnegie Hall Tower'da yatırımcı ve borsacılarla komşu olacak. En tanınmış komşusu ise ünlü yatırım şirketi Clemente olacak. 1889'da inşa edilen binada müzisyen ve avukatların ofisleri de bulunuyor. Binada 2760 kişilik bir de konser salonu var. Öte yandan Clinton'ın adamlarının başkanlık uçağı Air Force One'dan 'yürüttükleri' eşyaların kopyaları internette satışa çıkartıldı. En ünlü hediye de başkanlık puroları. ,


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır