kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cine5'in yerinde yeller esiyor
Sinema ihaneti kaldırmaz. Kıskanç ve bencil bir sevgili gibidir o... Aşıklarının tüm zamanlarını ve çabalarını kendisine ayırmasını ister. Başkalarının yanında ikinci plana düşmeyi kabullenemez.

Hayır, asıl işi reklamcılık olup, boş zamanlarında da film yöneten sanatçılardan söz etmiyorum. Öyle olsaydı, ortada Yavuz Turgul'dan Sinan Çetin'e kimse kalmazdı. Kastettiğim, Türkiye'nin ilk ve hâlâ da birçokları için tek sinema kanalı olan Cine 5.

Gerçi şimdi yeni sinema kanalları da çıkıyor. Ama yaygınlaşmaları zaman alacak. Bu da Cine 5'in kendini toparlaması ve yeniden ilk dönemindeki gibi gerçek bir sinema kanalı olması için bir fırsat.

Çünkü Cine 5, hayatımıza gerçek bir sinema kanalı olarak girdi. Yeni ve parlak filmler, az da olsa zaman zaman klasikler asıl ağırlığını oluşturdu. Ve kanal ilk ününü böyle yaptı, ilk ve sadık abonelerini böyle kazandı.

Ama sonra büyümek, sonsuza dek büyümek ihtirası hâkim oldu. Böylece sinemanın yanı sıra spor da işin içine katıldı. Olmadı, geceyarısından sonra playboy kanalı belirdi. Ayrıca çeşitli tematik yan kanallar açıldı. Yetmedi, asıl kanalın içine haberlerden ekonomi yorumlarına, Fatih Altaylı söyleşilerinden Hülya Avşar oyunlarına neler, neler girmedi... Sanki Cine 5 bir özel sinema kanalı değil, bir genel kitle kanalıydı ve onlarla aşık atıyordu.

NERDE O ESKİ FİLMLER
Bu arada, o güzelim klasikler tümüyle yok oldu. Oysa "Doktor Jivago", "Rüzgâr Gibi Geçti", "İnsanlar Yaşadıkça", "Yurttaş Kane" gibi unutulmaz filmler gösterilmişti. Bu tür filmler devam etmemeli miydi? Yeni filmler giderek yavanlaştı, TV için yapılmış, adı sanı duyulmamış filmler ağır basmaya başladı.

Bu arada dublaj kötüleşti. Bilmiyorum, Cine 5 yöneticileri son aylarda "Jurassic Park - Kayıp Dünya" vb. en pahalı filmleri ya da "Yüzyılın Unutulmaz Aşkları" adlı o güzelim diziyi izleme zahmetine girdiler mi? Eğer girdilerse, acaba konuşmalardan bir şey anlayabildiler mi?

Bunları büyük bir iyi niyetle, Cine 5'in yıllardır birçok bayağı TV akşamında hayatımızı kurtarmış olmasına minnettar bir sinemasever olarak yazıyorum. Ve bu kanalın, bir an önce ve yeniden, öncelikle bir Sinema Kanalı olmasını diliyorum.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır