kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
İşte şartname
Kazanan kuruluş 6 ay için 75, 3 yıl için ise 100+140+150 milyon $ ödeyecek. Ligler 9 Şubat'ta start alıyor. 31 Ocak'taki ihalede sonuç çıkmazsa, 24 saat içinde pazarlık yoluyla yayın satılacak

Federasyonun yeniden hazırladığı naklen yayın şartnamesinin ödemelerle ilgili ana hatları belli oldu. Yeni bölümleri 27 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan şartnameye göre, ödemeler 1. yıl 100 milyon, 2. yıl 140 milyon, 3. yıl 150 milyon ve kalan 6 ayda da 75 milyon $ şeklinde yapılacak.

Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte yayın hakkını elde eden kurum ya da kuruluşlar, hemen 12 milyon $ peşinat yatıracaklar. Yayıncı kuruluş 1. yıl için her ay 8'er milyon $ taksit ödeyecek. Haziran'da kulüplerin transfer yapacağı gözönüne alınarak 1. yıl için yayıncı kuruluştan 24 milyon $ alınacak. Yayıncı kuruluş, Temmuz ve Ağustos'ta ödeme yapmayacak. 2. yıl için aylık taksit miktarı 12 milyon, ara ödeme 36 milyon $.

6 aylık para 75 milyon $
3. yıl için ise taksit miktarı 13.5 milyon dolar olarak belirlendi. Kulüplerin transfer harcamaları düşünülerek yapılan ara ödeme 37.5 milyon dolar olarak yer aldı. Geri kalan 6 aylık dönemdeyse 75 milyon dolar 15'er milyon dolarlık taksitler halinde 5 kerede ödenecek.

Federasyon'un naklen yayın hakkını yurt dışında da satabilmesi ve tüm tüzel kişiliklere açabilmesi için gerekli olan yayın talimatındaki değişiklik de gerçekleştirildi. Yayın sözleşmesi yapmaya hak kazanan kuruluş, bu haklarını kısmen ya da tamamen, Federasyon'dan yazılı izin alarak, devredebilecek.

Resmi Gazete'de yer alan değişikliğe göre yayıncı kuruluş, haber amaçlı görüntü vermek zorunda. Bu sebeple ilgili yayın kuruluşu tüm müsabakaların tamamını kaydetmekle yükümlü.

Start 9 Şubat'ta
Federasyon 31 Ocak'ta kapalı zarf usulüyle yapacağı ihaleye alıcı çıkmaması halinde naklen yayın hakkını pazarlık usülüne dayanarak bir yayıncı kuruluşa verecek. Federasyon yetkilileri 31 Ocak'ta kesinlikle naklen yayının bir kuruluşa ihale edileceğini belirttiler. İhaleyi kazanan kuruluşla 2 Şubat'ta sözleşme imzalanacağı ve liglerin de ancak 9 Şubat'ta başlayabileceği öğrenildi.

TAYFUN BAYINDIR-Ankara


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır