kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
'Meclis'te tabancalılar var!'
İçtüzük değişikliği görüşmelerinde hileli oy kullanılması üzerine Meclis'te kavga çıktı. FP'liler, "MHP'liler üzerimize yürüyüp, silahlarına davrandılar" iddiasında bulundu

Muhalefetin şiddetle karşı çıktığı Meclis İçtüzük değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında Meclis'te gergin anlar yaşandı. DYP ve FP'liler arasında saatlerce süren sözlü sataşmalar, yoklamada "hile" yapılması üzerine kavgaya dönüştü. MHP'li Sedat Çevik, Ali Keskin, Adnan Fatin Özdemir, Mehmet Metanet Çulhaoğlu, Metin Ergun ve Orhan Bıçakçıoğlu ile DSP'li Cafer Tufan Yazıcıoğlu'nun yoklamada iki kez sayıldığı, DSP'li İbrahim Yavuz Bildik, Gönül Saray Alphan ve İsmet Vursavuş ile MHP'li Süleyman Turan Çirkin'in de yoklamaya katılmadıkları halde, katılmış sayıldığı belirlendi. Tutanaklara yansıyan tartışmalardan bir bölümü şöyle:

Mehmet Bekaroğlu (FP): Sayın Başkan, sahtekârlığı tespit edelim

Başkan Ömer İzgi: Sayın milletvekilleri, kürsüye yürümeyin

Mahfuz Güler (FP): Yürüsek ne olacak!

Rıza Güneri (FP): (MHP'lilere dönrek) İndir elini be!.. Terbiyesizlik yapma!..

Emrehan Halıcı (DSP): Anarşi var!

Meclis Başkanı Ömer İzgi, tartışmayı "Milletvekili bir arkadaşımın, iki kere oy kullanma yönünde fiiliyatta bulunmuş olmasını teessüfle karşılıyorum" dedi. Muhalefetin "Bravo" sesleri arasında konuşmasını sürdüren İzgi, "Bundan böyle, bu kabil bir davranış olursa, bu arkadaşlarımızın adı bu kürsüden açıklanacaktır" dedi ve oturumu kapattı.

FP Grup Başkanvekili Avni Doğan, dün düzenlediği basın toplantısında, mükerrer oy tartışması sırasında tabancaların çekildiğini iddia etti. Doğan, şöyle devam etti: "Meclis Başkanı'nı göreve çağırıyorum. Genel Kurul'da tabancalı milletvekilleri dolaşmaktadır. Bizim tabancadan tüfekten korkumuz yok ama vahim olaylar olabilir."

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır