kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Drej'e gözaltı
Bufalo Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan çok sayıdaki bürokrata yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Drej Ali de eklendi

Bufalo Operasyonu'yla ilgili yürütülen soruşturmada "Drej Ali" adıyla tanınan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Ali Yasak da İstanbul'da gözaltına alındı. İstanbul'da gece yattığı hastanede gözaltına alınan Ali Yasak'ın Ankara'ya getirilmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden bir ekip gönderildi. Ali Yasak'ın et kaçakçılığı olayının elebaşı olduğu bildirilen ve halen cezaevinde tutuklu bulunan İsak Romano'nun yaralanması olayıyla ilgili olarak gözaltına alındığı bildirildi. Yasak'ın bazı adamlarının da olay nedeniyle arandığı kaydedildi.

TEDAVİ ALTINDA
Ali Yasak, 25 Ocak Perşembe günü burnundaki bir rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olmak amacıyla geldiği Florance Nightingale Hastanesi'nde yatırılmıştı. Burada ameliyat edilen ve Cerrahi Servisi'ndeki odasında tedavi altında tutulan Yasak'ın hastanede olduğunu belirleyen İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Yasak'ı gece saatlerinde hastanedeki odasında gözlem altında tutmaya başladı. Daha sonra Ankara Emniyeti'nden gelen bir ekip Yasak'ın gözetimini devraldı. .

ÜST DÜZEY TUTUKLULAR
Önceki gece gözaltına alınanlar ve dünkü operasyonlar sonrası "Bufalo Operasyonu"nda toplam gözaltı sayısı 25'e yükseldi. Yeni gözaltına alınanlar arasında Mersin Serbest Bölge'de kolcu olarak çalışan Yaşar Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölge Müdürü Mustafa Güneş, Adana Serbest Bölge Müdürü Nazmi Karabulut,Yeminli Mali Müşavir Argun Özdemir ve Koruma Kontrol eski Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Öner bulunuyor.

BÜROKRATLAR SORGULANIYOR
Bufalo operasyonu olarak bilinen et kaçakçılığı soruşturması çerçevesinde Ankara DGM Savcısı Hakan Kızılaslan'ın talimatıyla gözaltına alınan bürokratların, kaçak et ithal edilmesi olayında müfettiş raporuyla görevlerini ihmal ettikleri ve kaçakçılık yapan organize suç şebekesine yardımcı oldukları iddia ediliyor. Soruşturma çerçevesinde aralarında bir genel müdür, 3 genel müdür yardımcısı, daire başkanları, çeşitli kuruluşların il müdürlerinin yeraldığı bürokratların Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ndeki sorgulamalarına dün başlandı.

Sorgulamaya DGM Savcısı Hakan Kızılaslan'ın da emniyete gelerek bizzat katılacağı kaydedildi. Yetkililer, soruşturmada adı geçen bazı görevlilerin emekli olduğunun bazılarının da görev yerlerinin değiştiğini kaydederek, yer tespitine göre sayının ilerleyen günlerde 40'ı aşabileceğini bildirdiler.

SAĞLIK KONTROLÜ
Önceki gün Mersin'de gözaltına alınan ve aralarında Mersin Serbest Bölge Müdürü Erol Taşyürek, Mersin Tarım İl Müdürü Zafer Nergis ve 5 serbest bölge çalışanı, gece 04.00'te Ankara'ya getirildi. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık muayenesinden geçirilen 7 kişi, Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

İbrahim BİLEKLİ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır